Van'ı vuran 7.2 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya başlanırken, çadır kentlerde yaşam sürüyor. Gece hava sıcaklığının eksi 5 dereceye kadar düşmesiyle 4 ayrı çadır kent ıssızlığa bürünürken, sabahın erken saatlerinden itibaren de yeniden hayat başlıyor. Çadır kentte yaşayan vatandaşların da en büyük sıkıntısı soğuk hava. Zaman zaman eletriklerin kesilmesi nedeniyle çadırları ısıtmakta zorlanan depremzedelerin yine de yüzleri gülüyor. 
 
Türkiye'nin dört bir yanından deprem yardımlarının geldiği Van'da yaşam çadırlarda sürüyor. Adeta ölü bir kent haline dönen Van şehir merkezinde yıkılmaya yüz tutmuş binalara giremeyen vatandaşlar, şehrin 4 ayrı noktasına kurulan 3 bin çadırlık kentlerde hayata yeniden adapte olmaya çalışıyor. Özellikle soğuk havanın etkili olduğu çadır kentlerde vatandaşlar gıdadan çok sıcak bir mekanın özlemini çekiyor. Yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle gece elektrikli sobaların yanmamasından şikayetçi olan depremzedeler, çadırların su çektiğini ve bütün çocuklarının hastalandığını söyledi. Çadır kentlerde bazı çadırların kapılarına kilit vurulduğu da gözlenirken, bazı mahallelerde hala çadır sıkıntısının yaşandığı belirtildi. Özellikle vatandaşların Mevlana evleri ile prefabrik evleri talep ettiği ancak bu talebinde karşılanamadığı belirtildi. 
 
ÇOCUKLAR YİNE ÇOCUK 
 
Yaşam şartlarının gittikçe zorlaştığı çadır kentlerde hayat çocuklar için çok değişmedi. Çadırlarının önünü Oyun parkına çeviren çocuklar, kendilerine buldukları eğlencelerle günlerini gün etmeye çalışıyor. Kimi çocuklar ellerindeki bebekle kimisi de topuyla oynarken, onların da tek isteği sıcak bir yuva ve ev.