Depremin ardından karakışın vurduğu Van’ın Erciş İlçesi’nde çadır alamayan 12 kişilik Olgun ailesinin zihinsel ve bedensel engelli 7 yaşındaki kızı Deniz Olgun’un, naylon çadırda yakalandığı enfeksiyon sonucu öldüğü iddia edildi. Erciş’in Çelebibağ Beldesi’nde yaşayan 12 nüfuslu Olgun ailesinin tek katlı evleri depremde hasar gördü.

Barınmak için kaymakamlık ve belediyeye çadır başvurusu yapan ancak alamayan yoksul aile, evlerinin önünde naylon kullanarak çadır yaptı. Ailenin doğuştan zihinsel ve bedensel engelli olan en küçük çocukları Deniz Olgun (7) bir süre önce soğuk algınlığı nedeniyle rahatsızlandı. Erciş’teki Sahra Hastanesi’ne götürülen ve tedavisinin ardında taburcu edilen küçük kız 2 gün sonra hayatını kaybetti.

‘KATİLİ ÇADIR VERMEYENLER’
11 Kasım’da Sahra Hastanesi’ne getirilen Deniz’in rahatsızlığı kayıtlara “akciğeri de etkileyen üst solunum yolu enfeksiyonu” olarak geçti. Buradaki muayenesinin ardından yataklı tedavi olmadığından ambulansla Bitlis Devlet Hastanesi’ne sevk edilen ve kısa bir süre tedavi gören küçük kızın yoğun bakımda yer olmaması sebebiyle Batman’a gönderilirken yolda öldüğü belirtildi. Deniz’in babası Enver Olgun (52), kızının hastalığının ardından kızıyla kaymakamlığa gidip, çadır talebini yinelediğini ancak çadır alamaığını belirtti. söyledi. Acılı baba tepkisini, Kızımın katili bize çadır vermeyenlerdir” sözleriyle aktardı.

‘BÜTÜN ÇOCUKLAR AŞI OLMALI’
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, Deniz Olgun’a konulan “akciğeri etkileyen üst solunum yolu enfeksiyonu” nun, zatürree olarak bilinen hastalık olduğunu ve Van’daki bütün çocukların aşı olması gserektiğini söyledi.habertürk