CNN Türk’un konuştuğu Patnos’ta görevli öğrenciler, kaldıkları Öğretmen Evi’nde çatlaklar olduğu için önce İl Milli Eğitim Müdürü ve Vali’den randevu istediklerini belirttiler. “Erciş’e çok yakın olduğumuz için aslında 10 gün izin istedik verilmeyince en azından pansiyona giremiyoruz, daha güvenli yerlerde kalalım istedik. Olmazsa en azından toplanabileceğimiz büyükçe bir çadır kuralım istedik” dediler.
25 Ekim’deki bu görüşmenin ardından 150’ye yakın bölge öğretmeni Emniyet’e çağrılarak ifadeleri alındı. CNN Turk’e bilgi veren Öğretmen Fatih Taşdemir, “Sendika üyesi misiniz? Ailenizde cezaevinde kimse var mı? Daha önce hapse girdiniz mi? gibisinden sorular soruldu” dedi.
Taşdemir, Polisin öğretmenleri karşı cepheden ve profilden de fotoğrafladığını söyledi. Böylelikle Patnos’da görev yapan öğretmenlerin çoğu “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefet suçundan” fişlenmiş oldular.
Bu arada bölgede çalışan ama M.E.B. kadrosuna alınmayan ve bölgede yaşayan “ücretli” statüsündeki çok sayıda öğretmenin de işine son verildiği gelen bilgiler arasında.
Patnos’taki öğretmenlerin idari ve adli bir soruşturmaya tabi tutulup tutulmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.
cnnturk