Kaza, dün saat 22.30 sıralarında Kocatepe Mahallesi Fatih Caddesi 68. Sokak'ta meydana geldi.

Görgü tanıklarının iddiasına göre, 34 PSL 53 plakalı cip ile yokuş aşağı inen sürücü Hüsnü Özaltındere (29), direksiyon hakimiyetini kaybetti.
Buzlanma nedeniyle kontrolden çıktığı öne sürülen cip, o sırada kaldırımda yürüyen Ayşe Onur, kızı Beyza (11) ve oğlu Muhammet Emin (8)'e çarptı. Cip daha sonra park halindeki bir minibüse çarparak durdu. Feci kazada 8 yaşındaki Muhammet Emin ölürken annesi ile ablası yaralandı.
Bugün ise aynı sokakta yas hakimdi. Muhammet Emin Onur'un yakınları kazanın meydana geldiği sokaktaki evde taziyeleri kabul etti.
Kazaya karışan aracın bir milletvekiline ait olduğunu öne süren Onur ailesinin bir yakını, "İşin içinde milletvekili olunca hemen gelip tuzladılar, gittiler. Daha önce yetkililer hiçbir şekilde burayı tuzlamamıştı" diye tepki gösterdi. Olay anını anlatan Muhammet Emin'in amcası İdris Onur ise, "İlçe belediyelerinin sokaklara her zaman buzlanmalara karşı tuzlama önlemi alması gerekiyor" dedi.
Sürücü adliyede
Bu arada kazada yaralanan anne Ayşe Onur ile kızı Beyza'nın tedavi gördükleri Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden taburcu edildikleri öğrenildi. Sürücü Özaltındere ise polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi.

cnnturk.com