Türkiye’nin en bilinen kuruyemiş firmaları arasında yer alan ülkenin pek çok ilinde şubesi bulunan Tuğba Kuruyemiş, Ramazan ayının simgesi haline gelmiş hurmanın sıcak günlerde buzlu olarak tüketilmesini önerdi. Özellikle Ramazan ayının simgesi haline gelmiş hurmanın aslında bilinçli tüketilmediğini belirten Tuğba Kuruyemiş Firması Gıda mühendislerinden Ayşe Orhan, “Sıcak yaz günlerinde hurma buzlu ve soğuk tüketilirse harareti söndürür, stres ve yoğun temponun etkilerini en aza indirir. Bu nedenle vatandaşlarımızın öğünlük tüketeceği hurmayı buzlu (soğuk) olarak tüketmesini öneriyoruz” dedi. 
Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan ve bir çok rahatsızlığa da iyi gelen hurmanın sıcak yaz günlerinde buzlu olarak tüketildiğinde daha faydalı olduğu belirtildi. Bu konuda tüketicileri de bilinçlendirmeye çalıştıklarını belirten Tuğba Kuruyemiş Fabrikası Gıda Mühendislerinden Ayşe Orhan, “Her bütçeye uygun ve değişik türlere ait hurma satışımız var. Kaç liraya ya da hangi türe ait olursa olsun, özellikle yaz sıcağının etkili hissedildiği dönemlerde vatandaşlarımızın hurmayı buzlu olarak tüketmesini öneriyoruz. Buzlu hurma yiyenin hem ferhalamasına hem de vücudun dengesini sağlamasına vesile oluyor” dedi.


‘’HURMANIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ ‘’
İçerdiği sodyum, protitin, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, fosfor, klor, B1-B2-A ve C vitaminleri bakımında hurmanın eşsiz bir meyve olduğunu belirten Gıda Mühendisi Ayşe Orhan, “Özellikle suda çözünebilir lif içeriğinin yüksek olması sayesinde, hurma sindirim sistemi rahatsızlıklarını (kabızlık, gaz vb) önlemeye ve gidermeye yardımcı olur. Günlük hayatın getirdiği stres ve yoğun temponun verdiği yorgunluktan kurtulmak için her gün hurma yemenizde fayda var. Ramazan ayında mümkün olduğunca daha fazla tüketilmesini öneriyoruz. Bunun yanında lohusalar için çok önemli gıdadır. Faydaları saymakla bitmeyen hurmanın yaz döneminde buzlu yenmesini tavsiye ediyoruz” dedi.