2004 yılında hayatını kaybeden Mehmet Gedik'in oğlu Saruhan Gedik'in babasının anısına kurduğu Buz Adam Yüzme İhtisas Kulübü'nün düzenlediği yarışmaya, Kuşadası Buz Adam Yüzme İhtisas Kulübü'nün yanı sıra toplam 7 kulüp katıldı. 6 yaş grubundan 60 yaş grubuna kadar 6 dalda toplam 150 sporcu, serbest, kurbağalama, kelebek ve sırtüstü branşlarında dereceye girmek için büyük mücadele verdi.
Kuşadası Buz Adam Yüzme İhtisas Kulübü Başkanı Saruhan Gedik, beş yıl önce hayatını kaybeden babasının adını yaşatabilmek adına düzenledikleri yarışmanın büyük ilgi gördüğünü ve Türkiye'de eşine az rastlanır bir katılım gerçekleştiğini söyledi. 150 sporcunun katıldığı yüzme yarışında Kuşadası Buz Adam Yüzme İhtisas Kulübü adına sporcuların büyük başarı elde ettiğini kaydeden Gedik, "Son iki yıl üst üste kulüp olarak şampiyon olmuştuk. Kuşadası'nda sınırlı imkanlarla gençleri spora yöneltmeye çalışıyoruz.
Geleceğin yüzücüleri, kulübümüzde yetişiyor. İmkanlarımız genişlerse uluslararası müsabakalarda yarışabilecek yetenekte yüzücülerimiz var. Bu şampiyonayı da hiçbir sponsor desteği almadan, yüzme sporunu seven insanların özverileriyle gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.