İş ve sosyete dünyası, kötü şanstan kurtulmak ve daha enerjik olmak için 'mong' denilen bilezikleri takıyor İş ve sosyete dünyası, kötü şanstan kurtulmak ve daha enerjik olmak için 'mong' denilen bilezikleri takıyor.

İşadamı Ferit Şahenk'le gün yüzüne çıkan 'iş ve sosyete dünyasındaki bileklik modasının' sırrı çözüldü. Mustafa Koç ile Caroline Koç, Cem Boyner, Selma Türkeş, Raif Dinçkök, Ralf Tezman, Şebnem Çapa, Çiğdem Kayalı, Melisa Eliyeşil, Manolya Onur ve Biricik Suden gibi birçok sosyetik, bileklikleri ilginç amaçlar için kullanıyor.

HİNDİSTAN'DA YAYGIN
Sosyetik erkeklerin yanı sıra Selma Türkeş ile Caroline Koç'un da taktığı 'mong bileklikleri', kişiyi büyü ve nazardan koruyor. Sosyetik güzellerin taktığı bileklikler ise farklı. Hindistan'da yaygın olarak kullanılan bilezikler, Hindu ayininden sonra dileğin gerçekleşmesi için takılıyor. Hindu bilezikleri de Mong bileklikleri gibi takan kişiye enerji veriyor.

DİLEKLERİ GERÇEK OLSUN DİYE
Sosyetik kardeşler Şebnem Çapa ile Çiğdem Kayalı'nın birörnek bilezikleri, Hindu ayininden sonra dileğin gerçek olması için takılan bilekliklerden...

MONG nedir?
Kişiyi kötü şanstan koruduğuna inanılan 'mong bilezikleri' adını bir bilgisayar oyunundan aldı. Dünyada yaygın olarak oynanan bu oyunda; kişi kendi oluşturduğu kahramanını şeytan ve büyüden korumak için ona 'mong' denilen içecekten içiriyor.