Uzun yaşam merkezi olan Nazilli"de uzun yaşamın en canlı örneği 23 Nisan kutlamalarına davet edilen yabancı ekiplerin Belediye Meydanında yapacakları gösteri öncesi gerçekleşti. Etkinlikleri izlemeye gelen 76 yaşındaki Sabriye Erküçük, elinde bastonu ile gençlere adeta taş çıkarttı.
23 Nisan etkinlikleri için gelen Sancak Tutin, Romanya, Gürcistan, Bulgaristan, KKTC/ Güzelyurt Sanat Derneği ve Nazilli Belediyesi halk oyunları ekiplerinin gösterileri için hazırlandıkları sırada çalan müziğin ritmine kendini kaptıran Sabriye nine ilgi odağı oldu. Yabancı ekiplerin ve ailelerinin etrafını çevirdiği Sabriye nine müziğin ritmine hem oynayarak hem de bastonunu kullanarak uydu.
Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Eğitici Öğretmen Necdet Pekel, “23 Nisan ve çeşitli günlerde yapılan etkinliklerimize yurtdışı ekiplerimizin yanı sıra Nazillililerde çok destek veriyor, herkese çok teşekkür ediyoruz. Bugün bizleri kırmayarak kutlamalarımızda kendi yörelerini tanıtan danslarını yapmak üzere gelen Sancak Tutin, Romanya, Gürcistan, Bulgaristan ve kardeş şehrimiz KKTC/ Güzelyurt Sanat Derneğine çok teşekkür ediyorum. Kendileri bizleri kırmayarak kutlamalarımıza katıldı. Nazilli"nin Uzun yaşamın merkezi olduğunu kendilerine daha önce birçok kez anlatmıştık ama Sabriye Ninemizin bastonuyla beraber oynaması adeta kanıt niteliğini taşıdı. Uzun Yaşamın Merkezi"nde 7"den 70"e herkes hem halk oyunlarına meraklı ve ilgili hem de sağlıklı” dedi.
Yabancı ekiplerin ve Nazilli"de yaşan insanların gördüğü bu manzara herkesi şok ederken Uzun yaşamın gerçekten Nazilli"de olduğunun bir göstergesi oldu.- iha