1999"dan bu yana DSP"den belediye başkanı olan Büyükerşen"in CHP"ye katılım törenine genel başkan Kılıçdaroğlu da katılacak.

DSP"den istifa eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve birçok DSP"li bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu"nun katılacağı törenle CHP"ye geçecek.

1999"dan bu yana DSP"den Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile DSP"li İl Genel Meclis üyeleri ve DSP"li Tepebaşı ve Odunpazarı Meclis üyelerinin CHP"ye geçişi için bugün 13.30"da Porsuk Spor Salonu"nda tören düzenlenecek. CHP Genel Merkezi de DSP"lilerin CHP"ye katılacağını hazırladığı duvar panoları ile duyurdu.

"Daha güçlüyüz"


Kılıçdaroğlu ile Büyükerşen"in yan yana fotoğraflarının olduğu panolarda “Birlikte Daha Güçlüyüz” yazdı. Büyükerşen de CHP"ye geçişi ile ilgili çeşitli yerel gazetelere ilan verdi. Büyükerşen ilanda Eskişehirlilere şöyle seslendi: “Sevgili hemşerilerim. Çağdaş dünyanın çağdaş bir ferdi olma yolunda kat ettiğim bütün mesafeyi, özellikle iki şeye borçluyum. Birincisi Cumhuriyet"e ve Atatürk devrimlerine, ikincisi de Eskişehir"de yetişmiş olmama. Ne Atatürk"e ve ne Cumhuriyet"e, ne de Eskişehir"e hizmet borcumu ödeyebileceğimi zannetmiyorum. Bilin ki, yaptığım her tercih, bu borcu ödemek konusundaki çabamın devamıdır.”

CAN HACIOĞLU/Cumhuriyet