Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in hayalinin asker olup generalliği yükselmek olduğu ortaya çıktı. Röntgen ve heyet raporunu kaybeden Büyükerşen, Işıklar Askeri Lisesi'ne kayıt yaptıramayınca, general olmak hayali suya düşmüş. Bu durumu hayatının dönüm noktası olarak değerlendiren Büyükerşen, "Işıklar Askeri Lisesi`ne kayıt olacaktım. Zarfın içerisindeki röntgen, heyet raporu düşmüş. Yürüdüğüm caddeleri sokakları aradım bulamadım. Evrakları veremeyince askeri liseye gidemedim. Arkadaşlarım sınavı kazandı, sonra general oldu, ben gidemedim." dedi.

Eskişehir Fatih Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle bir araya gelen Büyükerşen, büyük heveslerle hazırladığı evraklarını kaybedince çok istediği askeri liseye gidemediğini, bunun da hayatının dönüm noktası olduğunu anlattı. Teknolojinin iyi bir şey olduğunu ancak Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinin müptelası olunmaması gerektiğini vurguladı.

Gençlere Türk Halk ve Sanat Müziği dinlemelerini tavsiye eden Büyükerşen, " Bizim öğretmenlerimiz düğme dikmeyi, yama yapmayı öğretirdi. Güzel müzikler öğrenir, edebiyattan haberdar olurduk. Şimdi ne müzik var ne edebiyat? Müzikte yozlaşma var. Metal dinliyor çoğu genç. Metal sizleri nereye götürecek? " dedi.

'TÜRKİYE'DE ÖĞRETİM VAR ANCAK EĞİTİM YOK'

Öğrencilerin giyim kurallarına uymadığından yakınan Büyükerşen, " Üstünde ceket, gömleği pantolonunun dışında. Kravatın bağı aşağıda. Böyle giyim olmaz. Sizlerin disiplinli olması gerekiyor. Okul disiplinine uymazsanız kargaşa yaşanır." dedi.

Türkiye'de öğretimin olduğunu fakat eğitimin olmadığının ileri süren Büyükerşen, " Bazı şeyler ufakken verilen eğitimle kazanılır. Otobüste yaşlılara yer vermek, yere çöp atmamak, kamu malına zarar vermemek, büyüklere saygılı olmak önemli. Bunların uygulanmadığını görünce üzülüyorum." diye konuştu.

Bir öğrencinin "Hayatınızda dönüm noktası nedir" sorusuna Büyükerşen: "Biz mahalleden 6-7 arkadaş Işıklar Asgari Lisesi`ne müracaat ettik. İmtihana gireceğimiz zaman Hava Hastanesi'nde muayene olunuyor. Heyet Raporu veriliyor, bunu askeri liseye gönderiyorsunuz. Bunun içinde imtihandan 1 hafta önce evrakların okula gitmesi lazım. Bizlerde evrakları tamamladık. Evden çıkıp zarf alıp geri döndüm. Zarfın içerisine evrakları koyacağım bir baktım röntgen ve heyet raporu düşmüş. Bütün gün yürüdüğüm caddeleri sokakları kaybettiğim evrakları aradım. Ama bir türlü bulamadım. Tabi zarfı göndermedim. Gönderemediğim için askeri liseye gidemedim. İmtihana giren arkadaşlarım sınavı kazandı ama ben kazanamadım. Arkadaşlarım yükseldi, general oldu, şimdi emekliler." cevabını verdi.