Erzurum"da gerçekleştirilen Üçüncü Büyükelçiler Konferansı"na katılan Türk büyükelçiler Çağ kebabını yedikten sonra halkla bir araya geldi. Türkiye"nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, sokakta karşılaştığı çocuklara, “Bizim kim olduğumuzu biliyor musunuz?” sorusunu yöneltince çocuklardan “Ajansınız!” yanıtını aldı. Ardından Büyükelçiler “Hayır” derken, bazı çocuklar, “İşadamı, devlet adamısınız.” diye diğer seçenekleri sıraladı. Sonunda kalabalık topluluktan bir çocuk büyükelçi olduklarını söyledi. Bu defa da “Nerenin Büyükelçisiyiz” sorusuna, “İstanbul, Ankara” gibi yanıtlar vererek diplomatları şaşırttı.

Tan, önce çocuklara İstanbul ve Ankara"nın Büyükelçisi olamayacağını belirtirken, “Kim Büyükelçi olmak ister?” sorusuna ise fazla gönüllü bulunamadı. Tan"ın, “Gelin sizi Washington"a götüreyim.” önerisine bir çocuk, “Ben gosam da babam gomaz.” diyerek yanıt verdi.

Ardından Çifte Minareli Medrese"ye geçen Namık Tan, burada da başka bir çocukla sohbet etti. Çocuk Tan"a gelerek, “Hocam size burayı anlatayım mı?” diye sordu. Ardından Büyükelçi Tan olur diye cevaplarken, çocuk medrese hakkında bilgi verdi. Namık Tan bunu üzerine çocuğa 50 lira vererek, “Büyüyünce Büyükelçi olmak ister misin?” diye sordu. Çocuk ise “Hayır ben turizmci olmak istiyorum.” diye cevap verdi.