Didim"e bağlı Akköy, 2 bin adet büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yapılacağı modern bir tesise kavuşuyor. Tesisi İlçeye kazandıracak olan yatırımcı Hüseyin Doğan"ın Didim Ziraat Odasına üyeliği için olağanüstü toplanan Didim Ziraat Odası Yönetimi, Doğan"ın üyeliğini kabul ederken her konuda destek sözü verdi. Düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısına Oda Başkanı Bahattin Gökdemir başkanlık ederken, Yönetim Kurulu üyeleri Yaşar Killi, Arif Manav, Osman Ali Çolak ve Hüseyin Örekçi"de hazır bulunurken toplantıya İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe ve yatırımcı Hüseyin Doğan"da katıldı.
“HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ.”
Toplantı sonrası konuşan Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir Didim"de son yıllarda hayvancılık konusunda yatırımların gelmeye başladığını söylerken “Bu konuda Ziraat Odası olarak bu tür işadamlarımızı odamıza üyeliklerini destekliyoruz. Yatırımcımızın işlemlerini hızlandırmasına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ülkemiz ve Didim için yapılacak her türlü yatırımın önünü açmaya hazırız ve her türlü konuda da destek vermeye hazırız. Tesisin ilçemize ve ülkemize hayırlı olacağına inanıyorum.”dedi.
“2000 ADET BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK TESİSİ KURULACAK.”
Yatırımcı Hüseyin Doğan ise Akköy sınırları içerisinde 60 dönüm arazi üzerine kurulacak tesiste ilk etapta 500 büyükbaş hayvanın yetiştirileceğini söylerken “Tesisimizi 2 bin adet büyükbaş hayvancılığına göre yapacağız. Süt, et ve pastörize üzerine bir işletme olacak. Çalışmalara başladık. 4 ay gibi sürede kurmayı hedefliyoruz. Tesisimiz son sisteme göre kurulacak. Kurulduğunda yaklaşık 20 kişiyi de istihdam edeceğiz. Bunun dışında hayvanlarımızın yem üretimi içinde köylülerimizle çalışacağız, bu da çevre köylere destek olacaktır.”diye konuştu.