Genelkurmay Başkanlığı"nın dün yapılan devir teslim töreninde öne çıkan notlardan biri de, CHP Lideri Deniz Baykal"ın trafiğe takılıp, törene geç kalması, bu nedenle de görevli subaylar tarafından salona alınmaması oldu.

Daha birkaç ay önce, Büyükanıt"ın emeklilik döneminde kullanacağı zırhlı aracın, CHP tarafından eleştirilmesi nedeniyle yaşanan gerginlikle bu olay birleşince, Baykal"ın boş koltuğu birden en çok konuşulan konulardan biri haline geldi.

Ancak görevinden ayrılmadan önce bizzat CHP Lideri"ne veda ziyareti yapmayı ihmal etmeyen Büyükanıt, salona alınmama hadisesinin de ikinci bir spekülasyona yol açmaması için dün bir adım daha attı.
Büyükanıt, CHP lideri"ni bu sabah bizzat arayarak, salona alınmaması nedeniyle duyduğu üzüntüyü aktardı ve Baykal"ın “gönlünü aldı.”

“MEDYADAN ÖĞRENDİM, ÇOK ÜZÜLDÜM…”

Baykal"ın salona alınmadığını, bugünkü gazetelerden öğrendiğini belirten Büyükanıt, “Buna çok üzüldüm” dedi.
Büyükanıt"ın bu jestine karşılık, “Ben de, sizin görevinizi devrettiğiniz törende olup, o anları sizinle paylaşmak isterdim” yanıtını veren Baykal da, “Trafiğin azizliğine uğradım. Doğal olarak da tören başladığı için beni törene almadılar” diyerek, kırgın olmadığını belirtti. Baykal, “İçerde olup, sizi tebrik etmeyi çok isterdim” diye konuştu.
CHP Lideri, Büyükanıt"a bundan sonraki yaşamı için de mutluluk dileklerini iletti.

Hürriyet