Büyük Sinema Klasikleri 3D Projesi, global mirasımızın yapıtaşı olan sinema klasiklerinin CGI teknolojisine dayanarak, 2D'den yüksek kaliteli stereoskopik 3D'ye dönüştürülmesini ve başta genç kuşaklar olmak üzere tüm dünya çapında kitlelere sunulmasını amaçlayan yenilikçi, küresel bir kültür projesidir.

Proje, sessiz dönem (1894-1929) büyük sinema klasiklerinden, Charlie Chaplin, Buster Keaton, S. Eisenstein, F. W. Murnau, Fritz Lang gibi büyük ustaların seçmelerini tek bir başlık altında toplayarak, küresel bir kültür kampanyası halinde Digital 3D formatta beyazperdeye taşıyacaktır.

Filmlerin orijinal içeriklerini, yaratıcılarının bıraktıkları haliyle muhafaza etmek projenin temel felsefesidir. Dolayısıyla, proje kapsamındaki eserlerin öznitelikleri korunacak, artistik içerikleri ile ilgili hiçbir değişiklik yapılmayacaktır. Stereoskopik 3D üretiminde ise en üst kalitede, doğal (abartısız) 3D etkisinin yakalanması esas alınmaktadır. Bu amaçla ar-ge yapılmış ve şirket
bünyesinde bir CGI stüdyosu kurulmuştur.

Aphex Film, Büyük Sinema Klasikleri 3D Projesi adına Charlie Chaplin'in 12 filmi için, eserlerin telif haklarına sahip olan Film Preservation Associates (ABD) ile tüm dünya kapsamında bir ortaklık anlaşması imzalamış ve Chaplin'in başyapıtlarından The Immigrant filminin de içinde bulunduğu Charlie Chaplin 3D serisi için üretim çalışmaları başlamıştır. Filmler müzik ve derlemeleriyle tamamen orijinal olacak; aynı zamanda bugüne dek ortaya çıkmamış, arşivlerde saklı kalan bazı sahneler de seyirciyle buluşacaktır. Charlie Chaplin 3D serisinden ilk derlemenin tüm dünya çapında 23 Nisan 2012'de vizyona girmesi hedeflenmektedir.

Fikir düzeyinden üretimine kadar her aşaması Aphex Film tarafından tasarlanan Büyük Sinema Klasikleri 3D Projesi, --Türkiye'nin ilk küresel kültür projesidir. Proje sayesinde, yedinci sanatın kilometre taşı olmuş sinema klasikleri, tüm dünyada yeni nesillerle buluşacak ve yeni nesiller büyük ustalarla tanışma fırsatını yakalayacaktır.

Aphex-FPA ortaklığı kapsamında üretilecek Chaplin filmleri:

The Immigrant (Yazan/Yöneten: Charlie Chaplin 1917), Easy Street (Yazan/Yöneten: Charlie
Chaplin 1917), The Rink (Yazan/Yöneten: Charlie Chaplin 1916), The Adventurer
(Yazan/Yöneten: Charlie Chaplin 1917), The Vagabond (Yazan/Yöneten: Charlie Chaplin 1916),
The Floorwalker (Yazan/Yöneten: Charlie Chaplin 1916), One A.M (Yazan/Yöneten: Charlie
Chaplin 1916), Behind the Screen (Yazan/Yöneten: Charlie Chaplin 1916), The Count
(Yazan/Yöneten: Charlie Chaplin 1916), The Fireman (Yazan/Yöneten: Charlie Chaplin 1916),
The Cure (Yazan/Yöneten: Charlie Chaplin 1917), The Pawnshop (Yazan/Yöneten: Charlie
Chaplin 1916)

Büyük Sinema Klasikleri 3D (Great Cinema Classics 3D) Projesi hakkında:

Haklar: Aphex Film A.Ş / Proje Ortakları: Levent Soyarslan, Hamit Keleş, Murat Turhan / Proje
Tasarım: Levent Soyarslan / Proje Yöneticisi: Levent Soyarslan / '3D Conversion Factory'
Stüdyo Yöneticisi: Hamit Keleş / Hukuki İşler: Murat Turhan / Proje Danışmanları: Mehmet
Soyarslan, Müfit Özdeş / Proje Yönetim Asistanı: Didem Yüksel / Türkiye Dağıtım: Özen Film
T.A.Ş