AYDINPOST ÖZEL

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

ORTAKLAR BELDESİ ŞANTİYE ALANI GİBİ

Belde değil adeta büyük şehir temposunda çalışıyoruz diyen Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın; imar planına, kentsel görüntüye önem verdiklerini söyledi.

Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın gazetemize 29 Mart 2009 seçimlerinin 1. yılı değerlendirmesini yaptı.

Akın bir yılın değerlendirmesinde yaptığı hizmetleri şöyle sıraladı: “Yapmış olduğumuz hizmetler de dikkat ettiğim husus imar planına uygun, kentsel görüntüye önem vererek yol ve bina çizgilerini dikkate alarak çalışıyoruz. Bu hizmetlerimizi yaparken harita mühendislerimiz, fen işleri müdürlüğü, şehir plancısı arkadaşlarımız ile bu projelerimizi Ortaklar yararına olacak şekilde gerçekleştiriyoruz. Beldemizin alt yapı, kanal, su ve imardaki düzensizliklerin tamamını düzeltip, Pazarkuran Mahallesi"nden Yıldırımlar"ın fabrikasının yanına kadar yol yenilemesi yapılmaktadır. 10 metre genişlik ile başlayıp ortada 7 metreye düşen ve sonunda 8 metre genişlik ile biten bu yol zamanında imar planına uyulmadan yol yapıldı mı yapıldı mantığıyla yapılmış. Yeni yapmış olduğumuz bu yol ise 1000 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde aydınlatması, yeşil alanı, kaldırımı ve yaya yolu mevcut. Kilit parke taşıyla kaplayarak modern bir görüntüye kavuşacak.

YEŞİLTEPEYE MEYDAN

Yeşiltepe mevkiinde 60.000 m2 bir meydan çalışması yapılarak bu mahallemizde eksiliği duyulan park, bahçe, yeşil alan, yaya yolu ve çocuklarımızın rahatlıkla gezip oynayabileceği bir alan oluşturduk. Bu meydan çalışmamızda mahalle halkımızın büyük desteğini gördük. Bazı vatandaşlarımızın rızasını alarak kamululaştırma çalışması yapıldı.

BELEDİYE BAŞKANLARININ UFKUNUN GENİŞ OLMASI LAZIM

Belediye başkanlarının ufkunun geniş, yapılan işlerin ise 50 ila 70 yıla hitap etmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Akın; “Ben asla hiçbir zaman oy derdine düşmedim, siyasi görüşte gözetmedim. Benim sevdam Ortaklar"dır sosyoekonomik yönde gelişmiş, alt ve üst yapısı bitmiş, kentsel görünüme ulaşmış bir kent olarak görmektir. Allah razı olsun zamanında Orhan Taşlı beyefendi kanalizasyon sorununu gidermişti. Ve biz girdiğimiz yol çalışması sırasında eskimiş olan alt yapıyı da yeniliyoruz. Sadece Söke yolu kenarındaki açıkta giden bir kanalımız var. Yaklaşık 400 metre civarındaki bu kanalın üzerini kapatarak arıtma tesisimize kadar getirdik. Doğu tarafından gelen alttaki kanalımıza 1 ay içerisinde arıtma tesisimize kadar getirerek buradaki sorunumuzu da gidermiş olacağız.
Beldemiz içerisinde bulunan eskimiş cadde ve sokak betonlarını kırarak yerine kendi belediye tesisimizdeki ürettiğimiz kilit parke taşlarıyla modern bir görüntü sağladık. Beldemizdeki cadde ve sokaklarımızın %60"ını tamamladık. Kalan %40"ını ise önümüzdeki günlerde bitireceğiz.

2014 YILINA KADAR BİTMEMİŞ YOL KALMAYACAK

Akın ben iddia ediyorum; 2014 yılına kadar Ortaklarda eski beton, yol stabilize yol, toprak yol, kalmayacak dedi. Biz bu işlerin tamamını kendi personelimiz ve işçilerimizle yapıyoruz. Hiçbir işimizi ihaleye çıkarmadan yaptık. Benim için en önemli olan yatırım insana yapılan yatırımdır. Eğitime çok önem veriyoruz. Beldemizdeki okullarımızın her yıl ekipman ve bahçe, kapı, pencere, tuvalet bakımlarını yapıyoruz ve öğrencilerimizin kırtasiye ihtiyaçlarını elimizden geldiğince karşılıyoruz. Kurtuluş İ.Ö.O İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2 katlı projesi yapılması, akabinde öğrenci sayımızın önümüzdeki günlerde bizi sıkıntıya düşüreceğinden biz bu projeyi 3 kata çıkardık. Yapım çalışmasının 2 katını İl Milli Eğitim Müdürlüğü üstlendi. 3. katın işçiliğini malzemesini betonunu, seramiğini, kapısını, penceresini ve çatısını biz karşıladık.

Hayırsever bir iş adamımızla yapmış olduğumuz bir çalışmamız neticesinde 140 bin TL"ye 13 dönüm yer satın alarak yeni bir okul yapma projemiz var. Bunun yapımını da İl Milli Eğitim Müdürlüğü üstlendi. Buranın 9 dönümüne okul kalan 4 dönümüne ise anaokulu projemiz var. Bu okulumuzun yeri 2. Ülkümüz Yapı Kooperatifi yanıdır.
Bankalarla görüşme yaparak 2. Ülkümüz Yapı Koopeartifi120 dairesinin önümüzdeki 1,5 ile 2 yıl içerisinde tamamlayıp hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz. Mevcut mezarlığımızın yanındaki 8 dönüm araziyi alarak en az 20 yıl ihtiyacımızı karşılayacak şekle geldi. Ortaklar Organize Sanayi bölgemizde iyi gelişmeler var. Yine bizim öncülüğümüzde Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında Tariş Zeytinyağı Kooperatifi yeni bir fabrika yaptı. Kuşadası"ndan bir iş adamına sunta fabrikası kurdurduk. Sevilen şarapları 60 dönüm arazi alımı gerçekleştirdik. En yakın zamanda fabrikalarını kuracaklar. Yine gıda sektöründe çalışan bir işletmemiz kırsal kalkınma projesi kapsamında fabrika kurmak istiyorlar. BM firması bizim bölgemizdeki jeotermal kuyularının işletme ruhsatı almış ve yaptığı çalışmalarla yeterli derece de sıcak suyu buldu. Bölgemiz de seracılığı geliştirerek eko tarım yaparak bu zenginliğimizi bölgemize kazandıracağız. Kurulacak ve faal olan fabrikalarımızın karbondioksit ihtiyacını buradan karşılamayı planlıyoruz. Söke yolu üzerindeki Magnesia antik şehrini bu yıl belediyemiz öncülüğünde döşümden kiralayıp tur firmalarıyla anlaşma yaparak beldemiz turizmine ekonomik anlamda katkılar sağlayacağız. Ortaklar Belediye Başkan Akın hedefi büyüyen, sosyo ekonomik, kültürel kent olarak geliştireceklerini belirterek, biz belde değil adeta büyük şehir temposunda çalışıyoruz” dedi.

KADINLARIMIZA KAZANÇ KAPISI

Ev hanımlarına yönelik açılan kurslarla ev hanımlarına kazanç kapısı da oluşturduklarını belirten Başkan Akın; “Beldemizde ev hanımlarına yönelik İş Kur proje kapsamında el sanatları beceri kursları açılarak ev hanımlarına ekonomik anlamda destek sağlayacak çalışmalar yapımını gerçekleştirmekteyiz. Bu çalışma ile ev hanımları el sanatlarını ve hünerlerini sergilemekte ve aile bütçelerine ekonomik katkılar sağlamaktadırlar.”