Doğan, AB"ye üyelik konusunda verilen sözlerin tutulmasının dostluk gereği olduğunu söyledi. Doğan, “Bizim trenimiz çoktan hareket etti. Biz sadece gidiş bileti aldık. Tam üyelik bizim için son duraktır” dedi.

DOĞAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan"a Almanya Federal Cumhuriyeti"nin 1"inci Sınıf Federal Liyakat Nişanı önceki gün Almanya Büyükelçiliği"nin Tarabya"daki yazlık rezidansında düzenlenen törenle takdim edildi. İş, siyaset ve basın dünyasını buluşturan törende, Türkçe ve Almanca konuşan Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Türkiye"nin bölgedeki önemini ve AB yolunda kat ettiği mesafeleri anlattı. Türkiye"nin AB ve Almanya için stratejik ortak olduğunu ve bölgede çok önemli bir istikrar unsuru olduğunu belirten Cuntz, gelecek yıldan itibaren rezidansta Alman-Türk sanat akademisi kurmak istediklerini söyledi.

"Erdoğan"a teşekkür ediyoruz"

Cuntz, 13 Temmuz"da imzalanan Nabucco projesini mümkün kıldığı için Başbakan Tayyip Erdoğan"a teşekkür ederek, “Nabucco gibi ortak önem taşıyan konularda işbirliğini başarabiliriz. Almanya"da yaşayan 3 milyondan fazla Türk asıllı hemşerimiz, sadece ülkelerimiz arasında köprü işlevi görmüyor aynı zamanda sağlam bir bağ oluşturuyor. Birçoğu Alman vatandaşı ve seçmen olarak ülkemizin geleceğine katkıda bulunuyor. Başbakan"a göçmenlerin uyumuna katkı sağlayan olumlu sinyalleri için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Aydın Doğan"ı bu mutlu gününde (arka sıra soldan sağa) Aydın Doğan Yalçındağ, Mehmet Ali Yalçındağ, Ahmet Faralyalı, Osman Boyner, (ön sıra) Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hanzade Doğan Boyner, Sema Doğan, torunu Emrecan Şevket Sabancı, Vuslat Doğan Sabancı, Ali Sabancı, ve Begümhan Doğan Faralyalı yalnız bırakmadı.

Büyükelçi Dr. Eckart Cuntz, 1"inci Sınıf Liyakat Nişanı"nı Aydın Doğan"ın yakasına taktı. Federal Liyakat Nişanı, 1951"den beri politik, ekonomik, sosyolojik ve manevi alanlardaki başarılı çalışmalarda bulunan kişilere veriliyor. Almanya"da başka bir ülke vatandaşına 2"nci sınıf nişan verilirken, Aydın Doğan"a 1"inci sınıf nişan verilmiştir.

İstikametimiz Avrupa Birliği sadece gidiş biletimiz var

AYDIN Doğan “Sayın Büyükelçi gayet güzel Türkçe konuştu” diyerek başladığı teşekkür konuşmasında, nişanı almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu nişanı alırken samimi bir arzumu ve beklentimi de ifade etmek isterim. Ülkemiz, Batı değerlerini ve demokrasisini benimsemiştir. Girdiğimiz bu yolun tek bir hedefi vardır, bu da Avrupa Birliği"ne tam üyeliktir. Türkiye elbette üstüne düşen görevleri eksiksiz yerine getirmelidir. Farklı ya da eleştirel seslerin rahatlıkla ifade edilebildiği, gazeteciliğin her türlü baskıdan uzak, özgürce, korkusuzca icra edilebildiği bir basın özgürlüğü ortamı, AB yolunda bu hedeflerin ayrılmaz bir parçasıdır. Aynı zamanda, bu hedeflerin hayata geçirilebilmesinin de en önemli güvencesidir.
Verilen sözleri tutmak dostluğun gereğidir. Ahde vefa ilkesi, hepimiz için sarsılmaz bir güvence ve moral düstur olmalıdır. İmtiyazlı ortaklık gibi kavramlar, Türk kamuoyunda büyük hayal kırıklığı yaratıyor, güven sarsıyor ve toplumdaki değişim şevkini kırıyor. Oysa bizim trenimiz çoktan hareket etti. Biz sadece bir gidiş bileti aldık. Tam üyelik, bizim için son duraktır. ”

Bu nişanı Celal Bayar ve Kraliçe Elizabeth de aldı

ALMANYA Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı, bu ülkenin tek genel devlet nişanı. Birinci sınıf nişana layık görülen ünlü isimlerden bazıları şöyle: Celâl Bayar, Kraliçe 2. Elizabeth, Juan Perón, Rıza Pehlevi, Josip Broz Tito, Wesley Clark, Mihail Gorbaçov, Horst Köhler, Angela Merkel, Fride Springer.

Törene birçok gazeteci ve işadamı katıldı

Törene iş dünyasından da çok sayıda isim katıldı. Bu isimler arasında Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Ömer Sabancı ve eşi Arzu Sabancı, Hüsnü Özyeğin ve eşi Ayşen Özyeğin, Bülent Eczacıbaşı, Selahattin Beyazıt, Ömer Dinçkök ve eşi Ayşegül Dinçkök, Hulki Boyner ve eşi Füsun Boyner, Taylan Bilgel ve eşi Serpil Bilgel, Hüseyin Bayraktar, Tayfun Bayazıt, Faik Açıkalın, Fettah Tamince, Melih Türker ve eşi Deniz Türker, Mustafa Özkan ile Zafer Yıldırım dikkat çekti. Berna Tokar"ın yanı sıra ve eski bakanlardan Hüsamettin Özkan, Namık Kemal Zeybek ve eşi Asuman Zeybek ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de törende Doğan Ailesiyle birlikteydi.

Törene TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve eşi Doğan Yayın Holding Yürütme Komitesi Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve eşi Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanvekili Hanzade Doğan Boyner ve eşi Osman Boyner, Star TV İcra Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı ve eşi Ahmet Faralyalı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan, Basın Konseyi Başkanı ve Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Fikret Ercan, Tufan Türenç, Mehmet Yılmaz, Eyüp Can, Derya Sazak, Yalçın Doğan, Sami Kohen, Hasan Cemal, Meral Tamer, Uğur Dündar, Mehmet Ali Birand, Taha Akyol, Doğan Heper, Cengiz Çandar, Zafer Mutlu, Taha Akyol ve Güneri Cıvaoğlu da katıldı.