Ankara'da yarın yapılacak mitinge büyük katılım olması bekleniyor.
DİSK ve KESK"nin öncülüğünde düzenlenen mitingi TMMOB, TTB, Türk-İş, CHP, DSP, SHP, TKP, ÖDP ve EMEP ile çok sayıda demokratik kitle örgütü destekliyor. Büyük katılımın beklendiği miting için sadece KESK tarafından Türkiye genelinde 485 otobüs tutuldu. KESK"e bağlı sendikaların kiraladığı otobüslerin yanı sıra DİSK, TMMOB, TTB ve Türk-İş"e bağlı sendikalar ve siyasi partiler de 100"ün üzerinde otobüs kiraladı. Mitinge katılımcıları taşıyacak otobüsler Ankara"nın 4 ayrı girişinde buluşacak ve saat 09.00"dan itibaren Hipodrom"da toplanacak. Buradan oluşturulacak kortejler ile katılımcılar mitingin yapılacağı Sıhhiye meydanına gelecek.

Hükümetin son dönemdeki uygulamalarının protesto edileceği mitingde, KESK Genel Başkanı Sami Evren ve DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi birer konuşma yapacak. Bu konuşmaların ardından TTB Merkez Konseyi Başkanı Gencay Gürsoy ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı da birer konuşma yapacak. Mitingde ayrıca Moğollar, Grup Kybele ve Genç-Sen Müzik Grubu kısa birer dinleti verecek.

MİTİNG NEDENİYLE TRAFİK DÜZENLEMESİ

Bu arada miting için Ankara'da yoğun güvenlik önlemleri alınacak. Miting nedeniyle Ankara polisi teyakkuz halinde bulunacak. Toplanma alanı olan Ankara Garı'nın önü ve mitingin yapılacağı Sıhhiye meydanı ile bu noktalara bağlı tüm yollar sabah saatlerinden itibaren trafiğe kapatılacak.