ABD'de Ermeni tasarısının, Temsilciler Meclisi Genel Kuruluna gelmeyeceği belirtiliyor.

Meclis Başkanı Nancy Pelosi'nin ofisinden bir kaynak, Meclisin şu an Genel Kurul'da görüşülmekte olan 11 Eylül ile ilgili tasarıdan başka bir konuyu ele almayacağını ve son oylamanın bu konu üzerine olacağını söyledi.

Başka bir kaynak, 11 Eylül ile ilgili tasarının, "kayıtlı oylama" yöntemiyle oylanan son tasarı olacağını, bundan sonra tasarı gelmesi halinde bile "sesli oylama" yönteminin kullanılacağını belirterek, Ermeni tasarısı gibi konuların bu yöntemle oylanmadığını, bu nedenle tasarının gelme olasılığı teknik olarak mümkün olsa da, bunun gerçekleşmesi ihtimalinin yüzde 1'in altında olduğunu kaydetti.

Diğer bazı Kongre kaynakları da Ermeni tasarısının Genel Kurul gündemine gelmeyeceğini söyledi.

Kongre yayınlarını canlı veren kanalda da, oylamaya geçen 11 Eylül tasarısının günün son tasarısı olmasının beklendiği açıklandı. Oturum şu anda resmi olarak sonuçlanmış değil, tasarıların görüşülmesinin ardından Temsilciler Meclisinin tatile girmesi bekleniyor. Yeni meclis ise 3 Ocakta göreve başlayacak.

ERMENİ LOBİSİ'NDEN AÇIKLAMA

ANCA'dan yapılan açıklamada, Pelosi'nin, tasarıyı Genel Kurula getirmeden Meclisin görev süresini sona erdirme yolunu seçtiği belirtildi.

Bu arada, Meclisin, şu anda oyladığı 11 Eylül ile ilgili tasarının ardından tatile gireceği kaydediliyor. Bu Meclisin görev süresi sona erdiğinden, tasarının "kadük" hale geleceği ifade ediliyor.

AA