Akdeniz'de seyrüsefer serbestisini sağlayacağız" sözlerinin ardından Başbakan Tayyip Erdoğan'dan, çok çarpıcı bir açıklama daha geldi. Erdoğan, Gazze'ye yardım götüren Türk gemilerine donanmanın eşlik edeceğini belirtti.
 
Başbakan Erdoğan, El Cezire televizyonuna verdiği röportajda, Türkiyeİsrail ilişkilerine ilişkin değerlendirirken, Türk askeri gemilerinin birinci derecede kendi gemilerini korumakla mükellef olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bizim oraya (Gazze) yapacağımız insanı yardımlar vardır. Ve bu insani yardımlarımız Mavi Marmara'da olduğu gibi artık herhangi bir saldırıya uğramayacaktır" dedi.
 
Erdoğan şöyle devam etti:
Türkiye, İsrail'in yaptığı yanlışları yapmayacaktır. Türkiye'nin devlet terbiyesi zaten buna müsaade etmez. Türkiye'nin askeri terbiyesi buna müsaade etmez. Biz bütün hedeflerimizi dünyada zulmün karşısında durmaya yönelik almışız. Mazlumun yanında durmaya yönelik almışız. Burada mazlumlar var.
 
Bu mazlum halkı 15 gün, 16 gün bu İsrail bombalamıştır. Ve şu anda hala çadırlarda yaşayan o insanlara gıdaydı, giyecekti, ilaçtı, okuldu, hastaneydi bunların hiçbiri yapılamıyor. Ve biz burada bir hukukun tesisini istiyoruz. Ve uluslararası camiada bir hukuk tesisi yoksa siz buna seyirci kalamazsınız.''
 
HERONLARIMIZI İSTİYORUZ
Başbakan Tayyip Erdoğan, Lüksemburg Başbakanı Jean Claude Juncker'le yaptığı ortak basın toplantısında İsrail'de Türkiye'ye ait 6 adet insansız hava aracı olduğu belirtti, "Bunların hepsinin parası ödenmiştir. Bu bakımları da sözleşmenin gereğidir. Süratle onların bu bakımları yapıp teslim edecekleri inancını koruyoruz" dedi.
 
İsrail Başbakanı Netenyahu'nun "bizim suçumuz yok" şeklindeki sözleri hatırlatılınca da "Tabi İsrail Başbakanı Netenyahu kalkıp da yanlış yolda olduklarını söyleyecek değil. Veyahut da kalkıp da uluslar arası sularda yanlış yaptık demeyecek" dedi. takvim