AKP"Lİ Dengir Mir Mehmet Fırat"ın dünkü basın toplantısında yaptığı açıklamalara CHP"li Kemal Kılıçdaroğlu"ndan 1.5 saat sonra yanıt geldi. Kılıçdaroğlu “Sayın Fırat"la tartışmayı aslında noktalamayı ve tartışmayı da halkımızın vicdanına bırakmayı düşünmüştüm. Ama bu salonda sunduğum belgelere tartışma sırasında Sayın Fırat yanıt verememiş olacak ki, ayrı bir basın toplantısı yaparak yanıt vermeye çalıştı” sözleriyle başladığı basın tonlantısında Fırat"ın savunmalarına şu yanıtları verdi:

1 HAKİM "HAYALİ" DEDİ “Fırat, Danıştay kararının hayali ihracatla ilgili olmadığını söyledi. Mersin İdare Mahkemesi"nin kararını bir kez daha okuyorum: "1994 yılı gümrük beyannamelerine konu ihracata ödenen parasal ihracat teşviklerine dair DFİF primini gerçekte ihracat işlemleri yapmadan para transferleri suretiyle haksız olarak elde ettiği sabit olduğundan..." Daha ne belge göstereyim? Belgeyi alnına mı çivilemem gerekiyor?”

2 EROİN KONUSUNA GİRMEDİ Fırat"ın, yakalanan TIR"ın MENAS"a ait olmadığını açıklamasına Kemal Kılıçdaroğlu yorum yapmadı.

3 SİZ KIRMIZI HATTAYDINIZ “Bir denetim elemanı kaçakçılık veya hayali ihracat raporu yazdığında, bu rapor otomatikman "Risk Analizleri Şubesi"ne gider ve ilgili firma hatlarda yerini alır. MENAS"ın kırmızı hatta yer aldığı gibi. Fırat"ın avukatı da "Kontrol etmeyin" diyor. "Kırmızı hattan çıkartın" diyor.”

4 DİĞER ORTAKLAR NEREDE “Fırat "Ben şirket ortağı olduğum için adımı kullanmışlardır" diyor. İyi de o zaman adama sormazlar mı... Peki diğer ortakların adını niçin kullanmadılar da sadece sizin adınızı kullandılar?”

"Sülün Osman"a "Sayın"lı yanıt

CHP"Lİ Kılıçdaroğlu basın toplantısında “AKP"li Fırat, Sülün Osman"a"a benzetti ve sahtekar nitelendirmesi yaptı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise “Sayın Fırat"ın ailesinden aldığı terbiye beni ilgilendirmez. Ama ben ailemden aldığım terbiye gereği kendisine sayın diyorum” yanıtını verdi. Vatan