Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk tiyatrosuna ve sinemasına büyük hizmetler veren, duayen sanatçı Müşfik Kenter’in kaybından büyük üzüntü duyduğunu bildirdi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, usta tiyatrocu Müşfik Kenter’in vefatı üzerine bir mesaj yayımladı. Türk tiyatrosuna ve sinemasına büyük hizmetler veren, duayen sanatçı Müşfik Kenter’in kaybından büyük üzüntü duyduğunu belirten Hisarcıklıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Büyük Usta Müşfik Kenter’in tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrendik 1947’de başladığı tiyatro yaşamı boyunca gerek yurt içi gerek yurt dışında, yüzün üzerinde oyun sergileyen ve yöneten Müşfik Kenter, herkesin hayranlığını kazanmış, yeteneğini çalışma azmi ile birleştiren Türkiye’nin gerçek anlamda büyük sanatçılarındandı. Özellikle unutulmayan çalışmaları arasında yer alan ve 25 yıldır sergilenen Bir Garip Orhan Veli isimli oyunu adeta bir başyapıt oldu. Kenter’in performansı ve kişiliği genç kuşaklar için daima örnek alınacak bir başarı öyküsü ve rol model olarak kalacaktır. Türk iş dünyası adına, vefatından duyduğum üzüntüyü iletir, ailesine yakınlarına ve bütün sevdiklerine başsağlığı dilerim.”