SONAR 'Belediye Başkanlarının Başarı Oranları' kapsamında bir araştırma yaptı. Türkiye'de 15 büyükşehirde ve 75 merkez ilçede belediye başkanlarının performansları ölçüldü. Yapılan araştırmaya göre halka yakınlığı ve yaptığı iyiliklerle sık sık adından söz ettiren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yüzde 76,2 oy alarak Türkiye'nin en başarılı ilçe belediye başkanı seçildi.

Türkiye’deki 15 büyükşehirde ve seçmen sayısı 30 binin üzerinde olan büyükşehirlere bağlı 75 merkez ilçede, her bölgenin, kendi belediye başkanını başarılı bulma oranını saptamak amacı ile yapılan araştırma, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo–demografik gruba mensup kişiler olmak üzere, her ilin ve ilçenin kendi yaş, cinsiyet ve nüfus oranına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş 24 bin kişi ile görüşülerek gerçekleştirildi.Her belediye başkanının başarı oranının kendi şehrindeki seçmelerin sorgulanarak yapıldığı ankette, seçmenlere “Yaptığı hizmetleri düşündüğünüzde büyükşehir belediye başkanınız başarılı mıdır, yoksa başarısız mıdır?” sorusu soruldu.Yine seçmenlere, “İlçenizde yaptığı hizmetleri düşündüğünüzde ilçe belediye başkanınız başarılı mıdır, yoksa başarısız mıdır?” sorusu yöneltildiğinde ise, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül (İstanbul-Bağımsız) zirveye oturdu.

İSTANBUL VE İZMİR’DE CHP’Lİ BAŞKANLAR BAŞI ÇEKTİ

Üç büyük ile bakıldığında ise, İstanbul’da Sarıgül’le birlikte ilk üçte CHP’li ilçe belediyeleri yer aldı. İstanbul’da Bağımsız Şili Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü, CHP’li Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen takip etti.

Ankara’da ilk sıraya AKP’li Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ikinci sıraya CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, üçüncü sıraya ise MHP’li Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel yerleşti.

İzmir’de ilk üçte ise CHP’li başkanlar yer adlı. Sırasıyla, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ile Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ilk üçü paylaştı.

SARIGÜL'ÜN BAZI İYİLİKLERİ?

Şişli'de bir inşaatın vincine çıkarak intihar girişiminde bulunan vatandaşın yardımına, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül koştu. Sarıgül, cep telefonuyla konuştuğu şahsa maddi yardım sözü verdi.

Tokat’ın Pazar ilçesine bir süre önce Şişli Belediyesi aracı ile cenaze getiren personeli tesadüfen yolda görerek çay ısmarlayıp birlikte öğle yemeği yiyen Başkan Özmen’in bu nezaketi karşılıksız kalmadı. Şişli Belediyesi çalışanlarının İstanbul’a dönerek durumu özel kaleme iletmesi sonucu Şişli Belediye BaşkanıMustafa Sarıgül, Pazar Belediye Başkanı Adnan Özmen’i arayarak teşekkür etti. Sarıgül’ün telefonda “Bir eksikliğiniz var mı?” diye sorması üzerine Başkan Özmen, otobüse ihtiyaçlarının olduğunu söylediğini belirterek, “Bunun üzerine sayın başkan ilçemize bir otobüs göndereceğini söyledi. Ayrıca kendilerinin dost belediye olma tekliflerine olumlu cevap verdim. İlgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Sarıgül Şişli'de 27 okul yaptırdı. 5 okulu daha 1 Haziran’dan itibaren yıkıp yeniden yapacak.

Şişli Belediyesi'nin öncülük ettiği "Bir kapakla yüreklere umut, geleceğe umut ol" geri dönüşüm kampanyası kapsamında Uğur Erkey İlköğretim Okulu öğrencileri, engelli arkadaşları için plastik içecek kapağı topladılar. Topladıkları kapakları Şişli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne teslim eden öğrenciler, belediyenin vermiş olduğu akülü tekerlekli sandalye ile okullarındaki engelli arkadaşlarına umut oldular.

Uğur Erkey İlköğretim Okulu öğrencileri akülü sandalyeyi Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile birlikte engelli arkadaşlarına hediye ettiler. Şişli Belediyesi, bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirliliğinin önlenmesinde büyük payı olan "Geri Dönüşüm"ün önemini vurgulamak ve bu bilinci aşılamak adına 2010 yılından bu yana bölgedeki okullarda öğrencilere Çevre Bilinci Eğitimleri veriyor.

Antalya'da sahibinin borcu nedeniyle haczedilen Fransız bulldog cinsi köpek, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün talimatıyla borcun ödenmesinin ardından hacizden kurtuldu.