MARDİN'de birbirlerini sevip, ailelerinin evliliklerine izin vermeyeceği düşüncesiyle kaçtıkları Adana'da yakalanınca 3 katlı polis merkezinin çatısından atlayarak yaralanan 16 yaşındaki liseli sevgililer Ş.M. ile S.Ş.'nin Adana'ya gelen yakınları okul sonrası evlilik kararı aldı.


Mardin'den gelen Ş.M.'nin ağabeyi Ali M., “Kız tarafıyla görüştük. Birbirlerini seviyorlar. Okul bittikten sonra düğün yapmaya karar verdik. Başka çaremiz yok. Eski töre yok. Töre, geride, eskilerde kaldı. Bize düşen sevenleri birleştirmek” dedi. Liseli kızın babası Hüseyin Ş. de Ş.M.'nin ailesi ile görüştüklerini belirterek, “Yapacağımız bir şey yok. Evlendireceğiz” dedi. Sevgililerin sağlık durumlarının ise iyi olduğu bildirildi.

Böyle atlamışlardı / Foto-Galeri

Midyat'ta lise ikinci sınıf öğrencisi Ş.M., geçen yıl aynı sınıfta okuyan S.Ş.'ye aşık oldu. Ancak bir süre sonra durumu öğrenen ailesi genç kızı okuldan aldı. S.Ş. dışarıdan sınavlara girmeye başladı. Bu arada iki sevgili ailelerinden habersiz gizlice dışarıda buluşmaya devam etti. Kızın ailesinin baskısı sonucu iki sevgili çareyi kaçmakta buldu ve taksiye binen genç aşıklar Adana'ya gitti.

Kalacak yerleri olmayan iki sevgiliyi taksici misafir etti. Ancak gençler taksicinin durumu polise bildirmesi üzerine yakalanarak kaldıkları evde yakalanıp gözaltına alındı. 2 aşık, ailelerine teslim edilmek üzere götürüldükleri Çukurova İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nün de hizmet verdiği Şehit Rüştü Bayram Polis Merkezi Amirliği'nde tuvalet gideceklerini söyleyip merkezin çatı katına çıkıp kapıyıda arkadan kapattılar.

İddiaya göre, polis memurlarının kapıyı kırıp kendilerini ikna etmeye çalışmaları üzerine iki sevgili kendilerini yaklaşık 9 metre yükseklikten attı. Liseli gençler itfaiyenin aşağıda gerdiği barandaya düştü. Yaralanan aşıklardan Ş.M. Numune Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümü'ne, sevgilisi S.Ş. ise Çukurova Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'ne yatırıldı.

İki sevgilinin yaralanması üzerine haber verilen yakınları Adana'ya geldi. Kalça kemiği kırıldığı belirtilen S.Ş., görüşmek isteyen babası Hüseyin Ş. ile görüşmedi. Baba Hüseyin Ş., kızının arkadaşı Ş.M.'nin ailesi ile görüştüklerini belirterek, “Yapacağımız bir şey yok. Evlendireceğiz” dedi.

"TÖRE GERİDE KALDI, SEVENLER BİRLEŞSİN"

Mardin'den gelen Ş.M.'nin ağabeyi Ali M. ise kardeşi ile sevgilisinin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, “Önceki gün kaçtıklarını öğrendik. Kardeşim gözaltına alındığında beni aradı. Ben Şanlıurfa'ya geldiğimde karakolun çatısından atladıklarını öğrendim. Kardeşim ile hastanede görüştüm, polis memurlarına "Ağabeyim gelmeden inmem" demiş. Polisler kardeşimin kapattığı kapıyı kırmışlar. İknaya çalışmışlar. Ancak, üzücü olay yaşanmış. Kendilerini ayıracaklar diye korkup atlamışlar. Allah'a çok şükür her ikisinin de durumu iyi. Kız tarafıyla görüştük. Birbirlerini seviyorlar. Okul bittikten sonra düğün yapmaya karar verdik. Başka çaremiz yok. Eski töre yok. Töre, geride, eskilerde kaldı. Bize düşen sevenleri birleştirmek” dedi.

Numune Hastanesi'ndeki Beyin Cerrahi Servisi'nde kapısında bir polis memurunun beklediği Ş.M.'nin sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi. Vücudunda kırık dahi bulunmayan Ş.M., hastane odasında görüştüğü DHA muhabirine, “Biz birbirimizi seviyoruz. Bizi ayıracaklar sandık o yüzden atladık” dedi.

MİDYAT YAKINLARI: BİLSEYDİK GİDİP KIZI İSTERDİK

7 çocuklu ailenin 5'nci çocuğu olan Ş.M.'nin, oto yıkamacılığı yaparak aile bütçesine katkıda bulunduğu öğrenildi. Midyat'ta market işleten baba Halil M. ile anne Zümrete M., oğullarının başına geleni öğrenince şoke oldu. Halil M., “Oğlumuzun kızı bu kadar sevdiğini bilseydik gidip isterdik.

Yaşları küçüktü, okuyorlar diye yanaşmadık. Ancak bu kadar birbirlerini sevdiklerini bilseydik her ikisine de belki nişan yapar, daha sonra da evlendirip, Şanlı bir düğün yapardık. Çünkü birbirlerini çok sevmişler. Oğlumuzun kızı sevdiğinden haberimiz yoktu. Çocuğumuzun kızı kaçırdığını öğrendiğimizde onu bulmak için çevre il ve ilçelerde aramaya başladık. Sonra kayıp oldukları için polise başvurduk. Keşke bunların hiçbiri yaşanmasaydı. Çocuklarımız bizim canımız onları çok seviyoruz. Birbirlerini sevmiş ve kaçmış olabilirler. Neden intihar etmek istediklerini anlamış değiliz” dedi.