SERVET Çetin ve Emre Güngör"ün sakatlığı, Meira"nın Zenit"e satılması nedeniyle Hamburg karşısında sahaya Emre Aşık-Hakan Balta stoper ikilisiyle çıkan G.Saray"da dün hesapta olmayan gelişmeler yaşandı. Emre Aşık atılınca "büyücü" lakaplı Harry Kewell, maçı savunmanın göbeğinde tamamladı.

Sadece Semih vardı

Karşılaşmanın 53. dakikasında hakem Kassai, tartışmalı bir kararla Emre Aşık"a kırmızı kart gösterdi. Yedek kulübesinde stoper olarak sadece 18 yaşındaki tecrübesiz genç Semih Kaya vardı.

Bülent Korkmaz, Semih"i oyuna sokmak yerine hücuma dönük her iki kanatta ve hatta kariyerinde zaman zaman forvet bile oynayan Kewell"ı savunmanın ortasına çekti. Avustralyalı yıldız, hocasının güvenini boşa çıkarmadı ve yabancı olduğu bu mevkide başarılı bir performans ortaya koydu.

Genç takımda oynamış

Bülent Korkmaz, Kewell"ı neden stoper oynattığı şeklindeki soruya, "Genç takımdayken stoper oynamış. Maçtan önce o mevki için istenmeyen olayları planlamıştık. Orada Kewell"ı koyduk, o da oyun tecrübesini ve zekasını ortaya koyarak iyi oynadı" karşılığını verdi.

Dünkü maçta atılan Emre Aşık, gelecek hafta oynanacak rövanş maçında forma giyemeyecek. Cezasını tamamlayan Baros ise rövanş maçında oynayabilecek.

Hürriyet