CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, çarşaflı kadınların CHP"ye üye yapılmasıyla ilgili eleştirilere rest çekti, “Kıyafet tüzüğü mü ilan edeceğiz. 2000"li yıllarda tek parti zihniyeti mi uygulayacağız” dedi. Baykal, grup toplantısında şu mesajları verdi:

GÖNÜL KIRMAYA HAKKIMIZ VAR MI: Örtünen insanların toptan laiklik karşıtı, devlet düşmanı olduğu saplantılarını reddediyoruz. Bugüne kadar Türkiye"yi yeterince bölmüşler. Kıyafetle siyaseti ayrı değerlendirmek lazım. Aralarında birebir ilişki yok. Ortada kanunlar var, bu çerçevede isteyen istediği gibi giyinir. Yığınla insanı, gönülleri kırıp döküyorsun. Buna hakkımız var mı?

ALACAĞIM KARDEŞİM: Artık insanları kılık kıyafetlerinden ötürü yargılayamazsın. Efendim bu insanların CHP"de ne işleri varmış. Alacağım kardeşim, alacağım. Bir tek kişi dahi olsa ona haksızlık etmene izin vermeyeceğim. Kıyafet tüzüğü mü ilan edeceğiz.

2000"Lİ YILLARDA TEK PARTİ ZİHNİYETİ: Tek parti döneminde Atatürk Bulvarı"nda kılık kıyafeti uygun olmayanlar yürüyemiyordu. Atatürk"le görüşmek isteyen Aşık Veysel, kılık kıyafeti uygun olmadığı için Atatürk"ü göremedi. 2000"li yıllarda, sosyal demokrat bir parti olarak tek parti zihniyeti mi uygulayacağız?

BİR YIL ÖNCE DE AYNISINI YAPARDIM: Bu insanlar bir yıl önce partiye gelmek isteseler yine aynısını yapardım. O zaman gelmediler çünkü AKP"den kopma noktasına gelmemişlerdi, Deniz Feneri, yolsuzluklar yoktu. Bizim Anadolu Solu, Yeni Sol anlayışımızdan bir milim gerileme yoktur. Gelmek isteyen herkese "Buyrun bacım" derim. Bu açılım falan değil. Siyasi hesap, oy kaygısı yok bunda.

ŞALVARLILAR GELMESİN Mİ: Benim memleketim Antalya"da şalvarlı hemşehrilerimiz var. Şimdi bu insanlara "Şalvarlarınızı çıkarıp ütülü pantolon giyin öyle gelin" mi diyeceğiz? Ayrıca o şalvar çok da rahattır, güzeldir.

ALIŞACAKSINIZ: Günün değerlerini kavramış bir sosyal demokrat olarak bunu yapamayacak mıyız? Bunları herkese anlatmayı başardığımız anda laikliğin güvencesi olan CHP Türkiye"nin vazgeçilmezi olacaktır. CHP bu milletin partisidir, alışacaksınız bunlara.

BAŞBAKAN"A "TEĞET GEÇECEK" YANITI -Okulda geometrisi nasıldı acaba

KRİZİ SAKLADI: İhracat geriledi, doğalgaza yeni zam yapıldı, işsizlik rakamları kaygı verici. 2001 krizinden daha yüksek. Krizi herkes gördü de bir başbakan göremedi. Saklamaya çalıştı. Cari açıksız yapamaz hale getirdin memleketi. Bir uyuşturucu gibi bağımlı hale getirdin.

PAKET NEREDE: Başbakan "IMF"ye ihtiyacımız yok, paramız var" diyordu. "IMF kalkınma hızımızı düşük tutmamızı istiyor" dedi. Kalkınma hızı senin elindeyse ve sen bunu yapmıyorsan namertsin. IMF ile anlaşma olmadığı için paket çıkmıyor. IMF"den gelecek paranın adı konmadığı için anlaşma yapılmadı.

TEĞET KONUSUNU OKUDU MU: Başbakan "Kriz teğet geçti" diyor. Başbakan"ın okulda geometri dersi nasıldı acaba. Teğet konusunu okudu mu? Hocaları o konuda tam okutamamışlar galiba.