Soykan Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, AK Parti, CHP ve MHP ile birlikte siyasi parti yöneticileri, emniyet yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, 12 Mart Pazartesi günü, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 91. yılının kutlandığını belirtti. Düzenledikleri organizasyonla, Malatyalıların saat 12.30'da milli marşı okuduğunu anlatan Yıldırım, belediye hoparlörlerinden yapılan anonsun akabinde, bütün Malatyalıların bulunduğu yerden İstiklal Marşı'nı okuduğunu ifade etti.

Yıldırım, şöyle konuştu: "Bu memlekette son ocak inşallah hiç sönmeyecek. Her zaman dalganan sancak insanlara umut olacaktır. Tüm Türkiye'de aynı anda tek yürek olarak okunması hayalinin gerçekleşmesini arzu ediyoruz."

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise İstiklal Marşı’nın halkın milli mücadeleye inancını yansıttığını belirterek, Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan marşın hep birlikte okumanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.