Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk ile eşi Canan Öztürk'ün boşanma davası Beykoz Aile Mahkemesi'nde görüldü. Mahkemede konuşan Yaşar Nuri Öztürk, yaşadıkları anlaşmazlığın tek sebebinin, eşi Canan Öztürk'ün oğluna verdiği 400 bin doları geri istemesi olduğunu öne sürdü.
'TEHDİT EDİLDİM'

Yaşar Nuri Öztürk, “Bu iş bir aile meselesi falan değil. Bu bir para davasıdır. Aile meselesi buna alet edilmiştir. 2006'da benim bilmem kimle ilişkim olduğunu ve beni bastığını söyleyen insan, bunu 2009'da açıklıyor. Niye, çünkü ben 2008'de 400 bin dolarımın kesin olarak ödenmesini istiyorum. Oğlundan alacağım 400 bin doları isteyince tehditlere maruz kaldım. Boşanma davasından önce savcılığa benim paramın ödenmemesi için tehdit edildim diye başvurum var. Savcı bunun üzerine mahkemeden, evden uzaklaştırma istemiştir. Mahkeme de bunu yerinde görerek uzaklaştırma kararı vermiştir” dedi. Tarafların dinlenmesinden sonra mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


Şahane'yle ilişkim yok

Şahane Müftüoğlu ile ilişki yaşadığı iddialarını yalanlayan Yaşar Nuri Öztürk, “Kesinlikle böyle bir şey yok. O sadece parti üyesi bir insanın benimle münasebetidir” dedi. Ayda 7 bin 500 lira nafaka ödediğini ileri süren Öztürk, “Türkiye'de kimse böyle nafaka ödemiyordur. Eğer ödemediğimi söylüyorlarsa zehir, zıkkım olsun. Eğer oğluna olan borcu silseydim, bunların hiçbiri olmayacaktı” diye konuştu./yeni şafak