Tekstilde yaşanan rekabet ve maliyet baskısı Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ahmet Nakkaş'ın yurtiçindeki işlerini de vurdu. Nakkaş, Türkiye'de Studio Kids markası ile faaliyet gösteren operasyonlarını durdurdu ve bütün mağazalarını kapattı.

Nakkaş, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, şirketi İmaj Tekstil ile bundan sonra yoluna ihracatla devam edeceğini söyledi. İmaj Tekstil ağırlıklı olarak Kuzey Avrupa ülkelerine ihracat yapıyor.

10 YILLIK MACERA SONA ERDİ

TGSD Başkanı Nakkaş'ın 10 yıl önce başlayan yurtiçi macerası sona erdi. Nakkaş, ilk olarak 1998 yılında açtığı Studio Kids mağazası ile piyasaya girmiş ve aradan geçen dönemde 14 mağazaya ulaşmıştı. Studio Kids'in ürünleri ayrıca 250 noktada satılıyordu.

Piyasadaki fiyatların maliyetlerin de altına düştüğü için operasyonlarını durdurma kararı aldıklarını belirten Nakkaş, "Aslında son 3 senedir bu durumu görüyorduk ama artık son noktaya geldik. Fiyatlar maliyetlerin altına indi ve bu piyasa şartlarında devam etmenin bir anlamı kalmadı" dedi.

YERLİ MARKALARIN KENDİNİ KORUMASI MÜMKÜN DEĞİL

Yola çıkarken yüzde 100 Türk markası ve yüzde 100 Türk malı ürün olmasının kendileri için en önemli hedef olduğunu kaydeden Nakkaş, şöyle devam etti:

"Biz bu markalaşma işine çok emek ve para harcadık, çok yatırım yaptık ama karşılığını alamadık. Yasal düzenleme denetimi olmayınca bu şartlarda yerli markaların kendini koruyabilmesi mümkün değil. Biz de ürünlerimizi Studio Kids markası ile yurtdışına satmaya devam edeceğiz, ihracatta yeni pazarlara yöneleceğiz."

Nakkaş, piyasa şartları düzelene kadar da yeni bir marka yaratmayı düşümediklerini belirtti.


HÜRRİYET