Edirne Vali Yardımcısı İsmet Akyol, meteoroloji verilerine göre, Tunca Nehri'nin debisinin daha da artabileceğini belirtti.

Akyol, Tunca Nehri'nin debisinin artmasıyla birlikte alçak kesimlerde nehrin yer yer çevreye yayılmaya başladığını söyledi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi mevkisindeki Tunca Nehri'nin taşması sonucu Kanuni ve Fatih Köprüleri'nin ulaşıma kapatıldığını anımsatan Akyol, “Meteoroloji verilerine göre, bugün karla karışık yağış, yarın havanın bulutlu olması, çarşamba gününden cuma gününe kadar sağanak beklenmesi nedeniyle Tunca Nehri'nin debisi daha da artabilecek” dedi.

Son 2 günde yağan yağmurun Tunca Nehri'nin taşmasında etkili olduğunu belirten Akyol, taşkınlarla ilgili önlemlerin alındığını kaydetti.

D-20 KARA YOLUNUN KAPATILMASI

Bu arada, Edirne ile Kırklareli arasında ulaşımın yapıldığı D-20 kara yolu üzerindeki Oğulpaşa Deresi'nin taşması sonucu kara yolu, sabah saatlerinde ulaşıma kapatıldı.

Kırklareli'nden gelen araçların, Hasköy köyü üzerinden Havsa istikametine yönlendirilerek, D-100 kara yolundan veya TEM Otoyolu'ndan Edirne'ye ulaşmaları sağlanıyor.

D-20 kara yolu üzerindeki Söğütlüdere köyü girişindeki derenin taşması sonucu küçük araçların yoldan geçişine izin verilmiyor.

Öte yandan, Edirne merkeze bağlı İskender, Süloğlu ilçesinin Akardere köyü dereleri taşarken, Hasköy ile Süloğlu arasındaki yolda, aşırı yağış nedeniyle yolda ulaşım güçlükle yapılıyor.

Karayolları ekipleri, su basan yoldan geçmek isteyen araçlara yardımcı oluyor.

İskender köyü sakinlerinden Mehmet Öksüzdere, 45 yıl aradan sonra ilk kez derelerinin taştığını belirterek, yerleşim yerinin yüksekte kalması nedeniyle taşkından etkilenmediklerini söyledi.

KIRKLARELİ

Kırklareli'de, aralıklarla devam eden sağanakta 48 saatte metrekareye 35.6 kilogram yağış düştü.

Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kentte 48 saatte metrekareye 35.6 kilogram yağış düştüğünü ifade ederek, yağışın çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edeceğini, hava sıcaklığının ise 2 ile 3 derece olacağını kaydettiler.

MEZARLAR DA ETKİLENDİ

Sağanak nedeniyle Kırklareli Şehir Mezarlığında su altında kalan bazı mezarlarda toprak çökmeleri yaşandı.

Mezarlığa dua etmek için gelen vatandaşların, yakınlarının mezarlarının yanına kadar gidemedikleri için uzaktan dua ettikleri görüldü.

ERGENE NEHRİ TAŞTI

Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesindeki Ergene Nehri'nin, Kırklareli merkeze bağlı Kocahıdır ve Arizbaba köyü derelerinin taşması sonucu ekili tarım alanları sular altında kaldı.

Kırklareli'ne bağlı Dereköy köyünde ise yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin 30 metreye kadar düşmesi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.