Aydın İl Genel Meclisi Kasım ayı bütçe görüşmelerinin 15. birleşiminde Aydın’daki bazı yatırımcı müdürlüklerinin 2012 bütçelerinin görüşülmesine devam edildi.
Yapılan görüşmeler sonrasında Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün bütçesi 308 bin TL, Milli Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün bütçesi 1 milyon 100 bin 102 TL, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün bütçesi 115 bin 1 TL, Özel İdare Plan ve Proje Müdürlüğü’nü bütçesi 206 bin 500 TL, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün bütçesi 407 bin 3 TL, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bütçesi 2 milyon 915 bin 5 TL, Özel İdare Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün bütçesi 8 milyon 100 bin TL, Özel İdare Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün bütçesi 1 milyon 344 bin 4 TL, Özel İdare İmar ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün bütçesi de 1 milyon 896 bin TL olarak kabul edildi.
Bütçe görüşmeleri sırasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün bütçe görüşmelerinin devam ettiği sırasında İl Genel Meclisi üyeleri arasında tarıma ayrılan bütçenin yetersiz olduğu gerekçesiyle tartışmalar yaşandı. Özel İdare Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün bütçe görüşmeleri sırasında söz alan İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Akşit, Özel İdare Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün önemli bir görevi yerine getirdiğine değindi. Akşit, bu müdürlüğün hizmetlerinin yerine getirilmesi sırasında kullanılması için bir araç tahsisi yapılması gerektiğini savundu.