3 Belediye Meclis Üyesi'nin mazeret belirterek katılmadığı, Belediye Meclis toplantısında AK Parti grubu 2011 yılı gelir ücret tarifesi konusunda çekimser oy kullanırken, diğer maddeler oy çokluğu ile kabul edildi.

Aydın Belediye'sinin 2011 yılı bütçesi 111 milyon lira olarak belirlendi.

Bütçe toplantısına CHP'li Saadet Kavasgil, AKP'li Bünyamin Esen ve DP'li Nural Pekgüzel mazeret bildirirek katılmazken, diğer meclis üyeleri Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun başkanlığında toplandı.

Toplantıda Aydın Belediye sınırlarını içeren Halihazır Haritanın İller Bankasına yüzde 75 hibe, yüzde 25 belediye katılımı ile ihalesinin yapılması hususu da görüşülerek kabul edildi.

Bütçe görüşmeleri sırasında, Pan ve Bütçe Komisyonunun raporlarının bugün geç saatte tamamlanarak ellerine ulaştığını ve yeterince inceleyemediklerini söyleyen AKP'li meclis üyesi Nebil Alparslan, "Aslında 1-2 gün gibi zaman verilse daha detaylı inceleme fırsatımız olurdu. O zaman yorumlayabilirdik" dedi. MHP'li Cavit Tığ da Alparslan'ın yorumu üzerine, "İlk defa bu yıl ciddi bir çalışmayla bütçe hazırlanmıştır. Birim amirleriyle günlerce çalışıldı. MHP grubu olarak biz kendi meclis üyelerimize gerekli bilgiyi sunduk. Herhalde siz (AKP'yi kastederek) biraraya gelemediniz" deyince de Alparslan, "Bu bizim kendi problemimiz. Düşünce de sizindir. Bütçe bugün netleşti. İki gün süre tanınsa daha iyi inceleyebileceğimizi söylüyoruz. Yoksa muhalif değiliz" diye yanıt verdi.

Görüşmeler sırasında söz alan MHP'li Fevzi Köse de, "Bütçeye bakıldığında personel gideri ciddi gider olarak göze çarpıyor. Tabi bu tablo bu dönemin eseri değil. Geçmişten gelen bir durumdur. Belediye binasının taşınması ve otogar yapımı gibi konularda Belediye Başkanımıza yetki vermiştik. Bu konuların yakından takipçisiyiz. Otogarın temelinin de 2011'de atılmasını temenni ediyoruz" dedi. Başkan Çerçioğlu ise, "Aynen söylediğiniz gibi olacaktır" diye konuştu.

Bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının sonrasında oturumu kapatan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "2011 yılı bütçesi hayırlı olsun. Bütçe için çalışan tüm belediye meclis üyelerimize, belediye müdür ve personeline teşekkür ediyorum. Bütçemiz Aydın'a hayırlı olsun" dedi.

Aydın Belediyesi'nin bir sonraki Belediye Meclis toplantısı 6 Aralık 2010 Pazartesi günü saat 18.00'de gerçekleştirilecek.