Geçen sezon şampiyon olarak Türk futbol tarihine geçen ancak bu sene camia içindeki çekişmeler yüzünden mali polisin kulübü basmasına kadar varan çok büyük sorunlar yaşayan Bursaspor'da taraftarın sabrı taştı!

Ertuğrul Sağlam'ın "yeniden yapılanma şart. Yapılmayacaksa ben yokum" şeklindeki açık restinin ardından harekete geçen yeşil beyazlı taraftarlar, yönetimi ve camiayı barışa ve sükunete çağırdı.

Bursasporlu taraftarların internetteki buluşma noktası olan Bursasporum.com'da yayınlanan bildiride, Bursaspor Yönetimi'ne olan şükran borçları dile getirildi ancak eleştiriler de birbirini izledi. Açıklama şu şekilde;

Aslolan Bursaspor'dur!
Vefalıyız... Bursaspor tarihine adlarını altın harflerle yazdırarak bizlere hayatımızın en güzel sezonunu yaşatan, yakalanan tarihi başarının altına imza atan kim varsa herkesin önünde saygıyla eğiliyoruz. Ama bu demek değildir ki; yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunda susacağız...

KAOS, YÖNETİMİN İÇ SORUNU DEĞİLDİR
Takımımız, şampiyonluk yarışının kızıştığı haftalarda yönetim içerisinde ve camiada yaşanan kaos ortamından etkilenmedi demek saflık olur. Yıllardır "Bursa'nın rakibi Bursa'dır" diyenler ne de haklıymış meğer. Yönetim içerisinde yaşananlar dile getirildiğinde "Yönetimin iç sorunudur. Kendi içinde çözer." demek de ne kadar sorumsuz bir anlayıştır. Bunların üzerine gidilmeyecekse, çözüm yolları aranmayacaksa, taraftar bunu sorgulamayacaksa camia olmanın bir anlamı var mı? Haftalardır yaşanan camia içerisindeki güçlerin çarpışması ve yönetimsel kaos sonucu belki de ikinci kez üst üste gelecek olan bir şampiyonluktan olmak üzereyiz.

UTANÇ VERİCİ TABLO
Ertuğrul Hoca'nın yaptığı son açıklama, artık Bursaspor yönetimi ile camiası kendine ya çeki düzen vermeli ya da bu işi beceremiyorlarsa kenara çekilmeli ve camiayı daha fazla umutsuzluğa sevk etmemeli gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Son şampiyon ünvanı taşıyan bir kulübün yöneticilerinin tabir-i caizse birbirlerini yemesi, divan kurulu gibi kulübün en üst makamında birbirlerine iftiralar atıp, çirkin bir görüntü ortaya koyması, yıllardır bitmek bilmeyen bir muhalefet anlayışıyla kulübe mali polisi gönderip itibarının zedelenmesi utanç verici bir tablodur. Bu tablodan biz taraftarlar ciddi şekilde rahatsız olurken, bu işin mutfağında olan teknik kadromuz ve futbolcularımız nasıl rahatsız olmasın?

ERTUĞRUL SAĞLAM'IN SÖYLEDİKLERİNİ YÖNETİM ÜZERİNE ALINMALI
"Şehirde yeni bir yapılanma lazım" diyen hocamızın söylediklerini üzerine alınması gereken taraf varsa o da Bursaspor yönetim kuruludur. Geçen sezon şampiyon olduktan sonra taraftar, "Bununla yetinilmemeli. Kulüp daha sağlam bir yapıya kavuşturulup her sezon bu hedef kovalanmalı" diyerek kulübün geleceğini düşünürken, yaşanan iç çekişmeler bizi malesef geriye götürmekte ve vizyonumuza yakışmamaktadır. Ertuğrul Hoca'nın Bursaspor'un geleceği için yaptığı göndermeleri üzerine alınması gereken yönetim kurulu üyelerimizin divan kurulunda birbirlerini hırsızlıkla suçlayıp ihtiraslarını Bursaspor isminin önüne çıkarmaları bardağı taşıran son damladır.

BU VEBALİN ALTINDA EZİLİRSİNİZ
Bursaspor hiç bir kurum veya kişinin çiftliği değildir! Hiç kimse, Bursaspor ismini kendi kişisel çıkarları ve ihtirasları için kullanamaz, geleceğini heba edemez! Bu işin sorumluluğunu taşıyanlar, kulübümüzü yaşadığı yönetimsel kaostan bir an önce çıkartıp Bursaspor markasını Ertuğrul Hocamız'ın işaret ettiği gibi daha ileri seviyeye taşımalılar. Yoksa, camianın yıllardır üzerinde birleştiği tek isim olan Ertuğrul Sağlam da kaybedilirse, bu işin başındakiler bu vebalin altında ezilirler.

TARAFTAR DOĞRUYU BİLMEK İSTİYOR
Aylardır Özlüce Tesisleri'nden çıkmayan mali polis, savcılıkta verilen ifadeler, kulüp personelinin evinde arama yapılması, hesapların ve bilgisayarların detaylı incelenmesi derken, hiç kimse artık ne olup bittiğine anlam verememektedir. Taraftarlar olarak, bu konularda doğru bilgiye ulaşmak istememiz en büyük hakkımızdır. Yapılan soruşturmaların neticesinde de çıkan sonuca göre şehrin gerekli cevabı muhataplarına vereceği bilinmelidir.

HİÇ KİMSE BURSASPOR'DAN BÜYÜK DEĞİLDİR
Hiçbir kişi veya kurum, Bursaspor isminden büyük değildir. Bursaspor camiasında bulunan her birey bu isme yakışır şekilde hareket etmek zorundadır. Aslolanın Bursaspor olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır.