GEÇEN sezon Sivasspor"un ardından 4 büyük takımı zorlayan Anadolu ekibi olarak dikkat çeken Bursaspor yeni sezonda da kaldığı yerden devam ediyor. Ligin ilk maçında sahasında ağırladığı Kasımpaşa"yı 2-1"lik skorla deviren Bursaspor, 2009/2010"a 3 puanla başladı. Süper Lig"e 1 yıllık aradan sonra yeniden yükselen Kasımpaşa öne geçtiği karşılaşmada avantajı koruyamadı.

PAŞA ÖNE GEÇTİ

KARŞILAŞMA Bursa"nın beklediği kadar kolay geçmedi. İlk yarı karşılıklı ataklarla geçilirken gol sesi çıkmadı. 50"de Moritz"in pasında savunmanın arkasına sızan Erhan, tehlikeyi önlemek için ceza sahası dışına açılan Ivankov"un müdahalesine rağmen topu boş filelere gönderdi: 0-1. 55"te dakikada sağ kanattan kazanılan serbest atışta Ali Tandoğan"ın ortasında Zapotocny ilk maçında golle tanıştı: 1-1.

BASKISINI arttıran Bursa öne geçmekte de gecikmedi. Adı başta İngiliz devi Manchester United"la anılan Sercan Yıldırım sahneye çıktı. 61. dakikada sağ kanattan çizgiye inen Volkan"ın ortasında topla buluşan Sercan düzgün bir vuruşla takımı öne geçirdi: 2-1. Oyuncu değişikliği hakkı dolan Kasımpaşa, Scheusschner"in sakatlanmasıyla kalan 20 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

G.Birliği geçen yılın rövanşını ALAMADI

G.BİRLİĞİ geçen sezonun son karşılaşmasında gözünün yaşına bakmadan 4 gol atan Kayserispor"dan rövanşı da alamadı: 0-0. Troisi transferi nedeniyle de araları limoni olan iki kulüpten G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav tribünde yerini alırken, Recep Mamur karşılaşmaya gelmedi.

AZ sayıdaki G.Birliği taraftarının top ayağına geldiği anda Avustralyalı Troisi"yi ıslıkladığı karşılaşmada Başkent ekibinde Kerem 23. dakikada sakatlanarak hastanelik oldu. İki takım yakaladıkları fırsatları değerlendiremediler ve beraberlikle 1"er puana razı oldular. İki takım da lige hazır bir görüntü vermedi.

Manisa"dan gol sesi çıkmadı

MANİSASPOR, bir sezon aradan sonra döndüğü Süper Lig"deki ilk maçında evinde Eskişehirspor"la golsüz berabere kaldı. Oldukça sıcak bir havada oynanan karşılaşmada iki takım da pek bir varlık gösteremediler. Karşılaşma öncesinde Manisaspor, 2008-2009 sezonunda kazandığı Bank Asya 1. Ligi Şampiyonluk Kupası"nı aldı.

MANİSA"DA yönetimin sözleşmelerini uzatmaya yanaşmadıkları için kadro dışı bıraktığı kaptan Sezer ve kaleci Ufuk forma giymedi. İki takım da Süper Lig için hazır bir görüntü çizmezken, sahadan 1"er puanla ayrıldılar.
Vatan