Kaptan Ömer Erdoğan, takım arkadaşı Adem Koçak'la birlikte Koru Park'taki Bursaspor mağazasında, yeşil-beyazlı takımın şampiyonluğunu anlatan kitabın imza törenine katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan tecrübeli futbolcu, pazar günü zor bir maçın kendilerini beklediğini söyledi. 
 
GÜCÜMÜZÜ İSPATLAMAK İÇİN İYİ BİR FIRSAT
 
Galatasaray'ın yeni bir hoca ve kaliteli futbolcularla yeni bir yapılanma yaşadığını hatırlatan kaptan Ömer, şöyle konuştu: 
 
"Açıkçası şampiyonluk adayları arasındalar. Ama biz de şampiyon adayları arasın dayız. Güzel bir maç olacaktır. Son maçta Gençlerbirliği galibiyetiyle moral bulduk. Ondan önce peş peşe mağlubiyetler moral bozmuştu ama çabuk toparlandık. 
 
Şimdi önümüzde iyi bir fırsat var gücümüzü ispatlamak için ve zirvedeki bir rakibimizi geride bırakmak için. İnşallah oradan iyi bir sonuçla ayrılırız. Son yıllarda İstanbul'a hep galip geldik, inşallah bunu değerlendiririz. 
 
Bu milli maç arasını çok iyi değerlendirdik, 3-4 günlük bir süre daha var. Milli takımlardaki arkadaşlarımız da aramıza katıldıktan sonra inşallah eksiklerimizi yerine getirip, maça hazır hale geliriz."
 
MİLLİ TAKIMI HAK EDEN OYUNCULARIMIZ VAR
 
Yıldız futbolcu, son dönemde Bursaspor'dan hiçbir futbolcunun milli takıma çağrılmaması konusundaki bir soruya ise şu yanıtı verdi: 
 
"Bizim orada oynamayı hak eden insanlarımız var ama sonuçta oyuncuları milli takım hocaları seçiyor. Bu dönemde ben de milli takım formasını giyme onurunu ilk defa yaşadım. Bizim arkadaşlarımızın yapacağı, takımlarında başarılı olarak milli takıma aday olduklarını göstermek. Sahada kendini alternatif olarak milli takıma sunmak. 
 
Milli takımın da ikinci olarak bitirmek Almanya'nın arkasında olmak zor olsa da bizim için iyi bir başarıdır. Play off maçlarını da inşallah geçer ve Avrupa şampiyonasına katılır. Çünkü bir Türk vatandaşı olarak katılamamak bizim için üzüntü verici oluyor. Yani turnuvadan bile zevk almıyoruz. Umarım bu sefer katılırız."
 
ADEM KOÇAK: KENDİMİZE YAKIŞAN BİR FUTBOL OYNAMALIYIZ
 
Bu sezon Bursaspor'a gelmesine rağmen gösterdiği performansla taraftarın beğenisini kazanan Adem Koçak ise Galatasaray maçıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: 
 
"Zor bir karşılaşma olacak. Galatasaray özellikle kendi sahasında taraftar desteğini arkasına alarak çok daha iyi oynuyor. Ama biz de iyi bir takımız. Bu takımlarla mücadele etmek istiyorsak onlara karşı oynayacağımız maçlarda iyi sonuçla almalıyız. İnşallah Pazar gününe kadar en iyi şekilde hazırlanıp, Pazar günü de iyi konsantre olup, kendimize yakışan bir futbol oynayarak üç puanı alırız."
 
BURADA KALICI OLMAK İSTİYORUM
 
Kendi performansını da değerlendiren başarılı futbolcu, "Ben takımım için elimden geldiğince mücadele etmeye çalışıyorum.'' diyerek şöyle devam etti:
 
''Bunu da idmanlarda çok iyi çalışıp sahaya yansıtmaya çalışıyorum. Ben burada kalıcı olmak istiyorum ve bunun için de elimden geleni yapıyorum. İnşallah uzun yıllar Bursaspor'a hizmet ederim."
 
N'DİAYE İLE ÇOK İYİ ANLAŞIYORUZ
 
Adem Koçak, orta alanda başarılı performans sergileyen N'Diaye ile iyi anlaşmaları konusunda ise şunları söyledi:
 
"O Bursaspor'u ve Bursa şehrini çok seviyor, taraftarı çok beğendiğini söylüyor. Burada olmaktan çok mutlu. Bütün takım olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. O da futbol oynamaya çalışıyor, biz de futbol oynamaya çalışıyoruz, sonuçta bu bizim işimiz ve en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Aynı dili bilmemiz de işimize yarıyor, saha içinde daha iyi anlaşıyoruz."
 
Yetenekli oyuncu, milli takım konusundaki görüşlerini ise şöyle ifade etti: "Buraya geldiğimde milli takıma gitmek istediğimi söylemiştim. Türk milli takımını da kutluyorum sonuçta play oflara kaldılar. İnşallah Avrupa şampiyonasına katılırlar. Bursaspor'dan oyuncu alınmaması hoca tercihi. Aramızda milli takımı hak eden oyuncular olduğunu görüyorum, gösterdikleri performansla bunu hak ediyorlar."
 
Adem, şike iddialarının sorulması üzerine, ilerleyen haftalarda o konuları unutup performanslarına odaklandıklarını belirterek, yürütülen soruşturmanın faydalı olacağını sözlerine ekledi.