Bursasporlu Avukatlar Platformu, eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu hakkında, Bursaspor ile ilgili açıklamalarından dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunacak, ardından da RTÜK'e başvuracak.

Özel bir kanalda yayınlanan spor programında Bursaspor ile ilgili yorumlarda bulunan eski hakem Erman Toroğlu'na Bursasporlu Avukatlar Platformu'ndan tepki geldi. Bursa Baro Evi'nde açıklama yapan Bursasporlu avukatlar, Toroğlu'nun futbol yorumu altında alaycı ve argo tabirler kullanarak, ahlak, edep ve saygı sınırlarını aşan sözler ve deyimler kullandığını savundu. Bursasporlu Avukatlar Platformu adına konuşma yapan Avukat Nurgül Altındağ, Toroğlu'nun son olarak 13 Aralık tarihinde yayınlanan programda da Bursaspor taraftarı ve Bursaspor futbolcusu Sercan Yıldırım ile ilgili bazı sözler sarfettiğini belirtti. Altındağ, "İnsanların eleştiriye açık olması gerektiğini herkesten önce biz hukukçular savunuyoruz. Çünkü bizlere göre eleştiri hakkı ifade özgürlüğünün bir parçasıdır. Ancak söz konusu yorumcu Toroğlu'nun futbolcu Sercan Yıldırım ve Bursaspor taraftarları için burada bizim söylemeye dahi utandığımız sözleri, eleştiri sınırlarını aşmış, çirkinlik, küstahlık ve saygısızlık derecesinden hakaret boyutuna ulaşarak TCK'nın 125. maddesinde tarif edilen suçu oluşturmuştur" dedi. Bir spor programında yorumcu olmanın, milyonlarca insanın karşısında olduğunu unutarak insanlar ve kurumlarla, onların taraftarları hakkında tahrik edici sözler söyleme ve hakaret etme hakkına sahip olmak anlamına gelemeyeceğini kaydeden Altındağ, "Hiç kimse bu sözleri sarfedip sonradan da 'Benim tarzım bu' diyemez. Kullanacağınız uslüp, Türk halkına örnek teşkil edecek nitelikte olmalıdır. Ekran karşısındaki seyirciye saygılı olmak gerekir. Türk sporunu geliştirmek adına, geçmişte yapmış olduğu katkılardan sözeden bir kişinin öncelikle televizyon izleyicisi önünde hangi üslupla konuşması gerektiğini öğrenmesi gerekir" diye konuştu.

Bursasporlu Avukatlar Platformu olarak, Erman Toroğlu'nun Bursaspor seyircisi ve taraftarı hakkında kullanmış olduğu sözlerden dolayı Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Altındağ, "Aynı zamanda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na da gerekli müracaatları yapacağız. Bu konuda olumlu sonuç almak adına internet sitesinde taraftarlar için dilekçe oluşturarak RTÜK'e bireysel başvuru yapmalarını sağlayacağız. Bu konuyu son derece önemsiyoruz. Reytingi yüksek, ancak seviyesi düşük programlara prim verilmemeli" dedi.

ERMAN TOROĞLU'NUN EKRANDA SÖYLEDİĞİ SÖZLER:

Trabzonspor maçı sonrasında Bursaspor taraftarları ve Sercan Yıldırım ile ilgili sözleri:

"Bu yaşta onların kucağına oturursan..."

"O parmağı başka yerine sokarlar..."

"Bunları hastaneye götüreceksin. Sosyolog ya da psikolog tedavisi, her neyse..."

"Amigolar, bu Bursa'nın içine yaptınız..."

" Amigolar kulübü aldı! Ne oldu? Anasını ağlattılar Bursa'nın!.. Neymiş Timsahmış!..Yediler bitirdiler takımlarını... Bunlar kendi kuyruklarını yiyen timsahlar hocam!.."

"Bunlar çok kolay alınıp satıldıkları için başkanlarını da öyle sanıyorlar..."

"Sercan ile Bursa seyircisi kol kola çok güzel giderler. Ayıptır ya! Sen teknik direktörünü satıyorsun!.. Yarın sen takımına da başka şeyler yaparsın."

" Bursa taraftarı hastanelik.. Bunlar tedavilik.. Bunlar zavallı...Bunların tedavi edilmesi lazım..."

"Bu Bursa'da..."

"Bana ne kadar küfür ediliyorsa Allah onlara daha fazlasını versin..."