Bülent Arınç; TGRT HABER TV’de Nuh Albayrak, Nuri Elibol ve Batuhan Yaşar’ın sorularını cevaplandırdı.
 
Bursa’nın her alanda kendini gösterdiğini belirten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’dan 10’un üzerinde milletvekili çıkaracaklarına inandığını belirterek, “Biz çalışacağız.
 
Daha önce 10 vekil çıkardık. O zaman vekil sayısı 16 idi. Daha fazla çıkarmayı ümit ediyoruz.
 
Ona göre çalışıyoruz. 10’dan daha fazlasını istiyoruz. Bu sefer daha başarılı olacağız. Bursa seçmeni bilinçlidir. İsabetli kararlar verir” dedi. Arınç, TGRT HHABER TV’de yayınlanan “Ankara’nın gündemi” programında Bursa’yı değerlendirdi. Siyaset hayatının büyük bir kısmının Manisa’da geçtiğini söyleyen Arınç, Bursa için güzel şeyler düşündüklerini söyledi. Arınç, “Bursa güçlü bir şehir. Böyle bir yerde benim aday gösterilmem gerçekten bir saygının göstergesidir.
 
Burası bir Türkiye haritası. Kendi sahasında güçlü yapısı ile Bursa genişliyor. Katma değeri yüksek olan bir şehir. Bize olan destek artıyor. Bursa beni çok sıcak karşıladı. Herkes beni bağrına bastı. Bursalılar konukseverdir. Hep aynı yerde olduğum için başka bir şehri düşünmemiştim. Bakanlarımız arasında değişiklik oldu. Zafer Çağlayan Mersin’e gitti. Binali Yıldırım İzmir’e gitti. Bu bir sistem. Bence yeni bir sinerji oluşturulmaya çalışılıyor. Bütün bunları halkta yeni bir heyecan için iyi bir taktik olarak yorumluyorum” diye konuştu.
 
“GELİP GEÇİCİ DEĞİLİZ”
 
AK Parti’nin taban siyaseti yaptığını ifade eden Arınç, “Burada kalmam için birçok sebep var.
 
Gelip geçici değiliz. Bazı siyasetçiler, felaket telallığı yapıyorlar. Biz ümit veriyoruz. Türkiye nereden nereye geldi. Nereye gidiyor? 2023’ü düşünen bir AK Parti var. 2023’e kadar ne olacağını ön görebiliyoruz. Türkiye’de böyle bir istikrar var” şeklinde konuştu. Bursa’da turizm sektörünün gelişmesi için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Arınç, “Bursa’ya 2010 yılında 520 bin turist geldi. Bu hiçbir şey değil. Bursa’da Osmanlı ve cumhuriyet dönemi var. 2 bin yıllık geçmiş var. İstanbul’a yakınlığı var. Burada bütün Türkiye topluluğu bir arada yaşıyor.
 
Demiryolu taşımacılığına önem veriyoruz. Tarım sektörü çok güçlü. Barajlar yapacağız. Bu ürünleri tarımsal sanayiye dönüştürmek için atılımlarımız var. Yeni santraller kuruyoruz. Elektrik üretimini artırıyoruz. En doğru proje turizmdir. Bu Bursa için olmazsa olmazlardan birisidir” şeklinde konuştu. Bursa’nın sahip olduğu Yenişehir Havaalanını çok iyi kullanması gerektiğini ifade eden Arınç, “ Bursa Yenişehir’deki uluslararası standartlardaki havaalanımızın Anadolu’ya yaygın bir tarifeli uçak seferleri yok. Küçük uçaklar ve jetler geliyor. Yolcu kapasitesi konusunda istenen kapasitede değil. Balkan ülkelere nokta seferler yapacak ağa ihtiyaç var. Türkiye’nin dört bir yanına seferlere ihtiyaç var. THY bunu tespit etti. Bursa’ya küçük gövdeli uçaklar satın alınacak. 60-70 kişilik olacak bu uçaklar havaalanını hareketlendirecek. Yeni gelecek uçaklarla yeni seferler olacak. Bursa’dan Muş’a uçak seferi olsa dolu gider dolu gelir” dedi.
 
BALKANLARA HAVA BAĞLANTISI
 
Uçak seferlerinin sadece Anadolu için değil, yurt dışına da yapılacağının altını çizen Arınç, “İlk önce Bulgaristan’ı düşünüyoruz. Ardından Kosova. Sonra diğer ülkeler. Kosovalılar topraklarına çok bağlı. O insanların sevgisini ve samimiyetini gördüm. Bursa’da binlerce göçmen yaşıyor.
 
Oraya gidip görmek istiyorlar. Hava yoluyla Balkanlar ile Bursa arasındaki bağı görebilirsiniz. AK Parti’nin reklamları var. ‘Memleketime uçakla gidiyorum’ diyor. Biz pozitif siyaset yapıyoruz.
 
Onların sevincine ortak oluyorum. Avukatlık döneminde biletler çok yüksekti. Uçağı kullananlar Bond çanta ve takım elbise giyen adam tipiydi. Şimdi bakıyorum da bir tarafımda hacı amcalar, teyzeler var. Türkiye’de çok güzel şeyler oluyor” ifadelerini kullandı. Yüksek Hızlı trenin Bursa’ya önemli bir kazanım olduğunu vurgulayan Arınç , “Bu hat aynı zamanda Gemlik’ten de geçecek.
 
Havaalanı ve yüksek hızlı tren ile Bursa güçlenecek. Limanları demiryoluna bağlayacağız. Sağlık ve termal açısından da Bursa’da ciddi projeler var. Büyük bir sağlık kompleksi kuruyoruz. Bütün hastaneler tam kapasiteyle çalışıyor” şeklinde konuştu.