Türkiye kestane rekoltesinin yüzde yetmişinin Aydın’dan karşılandığına dikkat çeken Kılınç, herkesi ürettiğine sahip çıkmaya davet etti.  Meclis çalışmalarından arta kalan zamanı memleketi Aydın’da değerlendiren Ak Parti Aydın milletvekili Gültekin Kılınç, Nazilli’ye bağlı Derebaşı Köyü’nde kestane pişirdi.

Havanın soğuk olmasının da etkisiyle köy kahvesinde köylülerle soba başında oturup koyu bir sohbete dalan Kılınç, hem sorun dinledi, hem de kendisine ikram edilen kestaneleri yedi. Kilosu 3,5 – 4 lira arasında alıcı bulan kestanenin en fazla Aydın’da üretildiğini söyleyen Gültekin Kılınç, tarımsal sanayinin gelişememesi yüzünden, bu alanda katma değer sağlanamadığını belirtti.

Yıllarca kestanenin Aydın’ın dağlarında üretilip Bursa’ya yollandığına dikkat çeken kılınç, bu durumun Bursa’yı kestane konusunda marka yaptığını kaydetti.

Son yıllarda ciddi ve bilinçli atılan adımların meyvesini vermeye başladığını ifade eden gültekin kılınç, Nazilli’ye bağlı Aksu köyünde bir girişimcinin kestane şekeri üretmeye başladığını, böylelikle yıllarca ihmal edilen bir değerin Aydın’da işlenerek ekonomiye kazandırıldığını söyledi.

Ak-kes markasıyla üretilen kestane şekerinin Türkiye’nin bir çok iline pazarlandığını ve beğenildiğini belirten Ak Parti Aydın milletvekili Gültekin Kılınç, bu işletmede çalışan 120 kadının ülke ve aile ekonomisine katkıda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye’nin kestane rekoltesinin yüzde yetmişinin Aydın’dan karşılandığının altını çizen Kılınç, Ak Parti hükümeti döneminde kalkınmanın köylüden başlatıldığını, izlenen akılcı tarım politikalarıyla da çiftçinin yüzünün güldüğünü ifade etti.