Bütün bürokratların geçmişten daha fazla çalışması gerektiğini ifade eden Coş, değişime, dönüşüme ayak uyduramayan bürokratların durum ve konumlarını gözden geçirmelerini istedi.
Aydın"ın gelişmesi için sihirli çözümler bulmaktan uzak olduklarını kaydeden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, sınırlı imkanların olduğunu belirterek bütün imkanların kamu çıkarları için kullanılacağını söyledi. Hiç bir kamu kurum ve kuruluşunda kamu kaynaklarının hor ve belli bir zümrenin çıkarına kullanılmasına müsaade etmeyeceklerini belirten Coş, “Bürokrat arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda, Aydın'ın ne kadar iyi ve zengin bir il olduğunu bir kez daha anladım. Bir ili zenginleştiren, güçlendiren sahip olduğu insanların kalitesidir. İnşallah gelecek günlerimiz daha iyi ve güzel olacak. Bütün kaynaklarımızın vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması için denetleyici olacağız. Aydın"ın daha ileri seviyelerde bulunabilmesi için herkes, dünden daha fazla çalışmalı. Yarın ile bugün ya da dün eşit olmamalıdır. Bu manada çalışırsak ve klasik mesai anlayışını bir kenara bırakırsak, esas amacımızın vatandaş memnuniyeti olduğunu, hizmet vermekle yükümlü olduğumuz vatandaşı "Nasıl daha fazla memnun edebiliriz" diye arayış içerisinde olursak hedefe ulaşabiliriz. Ama atama ile gelmiş bürokratların, halkın beklentilerine ve ihtiyaçlarına fevkalade duyarlı olması lazım. Onların, istek ve ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek için emrindeki personeli daha iyi çalıştırması lazım” dedi.
Kendisini orkestra şefine benzeten Vali Hüseyin Avni Coş, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının aynı ahenkle çalışmasını talep etti. Orkestra içerisinde bir müzik aletinin yanlış nota çalması ile müzik ahenginin bozulacağını kulağa rahatsız edici bir durum ortaya çıkacağını kaydeden Coş, şunları söyledi: “Bizim buradaki varlık sebebimiz, Aydın'a ve Aydınlıya hizmettir. Bu sadece benim için böyle değildir. En küçük odacısından, Valisine kadar herkesin görevi budur. Bu böyle olmak zorunda. Yoksa 'Benim asaletim tasdik olmuş. Bana kimse bir şey yapamaz. Emekliliğime şu kadar kimse dokunamaz. Emekliliğimi doldurdum. Sıkışırsam istifa ederim' gibi anlayışlarla işgal ettikleri memuriyet, hizmetlerinden ziyade asalet yeri olarak kullanmak isteyen yeniliğe, değişime, dönüşüme kapalı olan ve hizmette yeniliği gerçekleştiremeyen arkadaşlarımızın kendi durum ve konumlarını gözden geçirmelerinde yarar vardır. Biz daha fazla hizmet, daha fazla iş istiyoruz. Bunu yapmak için şimdiden herkes hazırlansın. Hep beraber Aydınlıya ve Aydın'a hizmet etmek için gayret sarf edeceğiz”