Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"un "İl Sağlık Şurası"nı toplamasını isteyen Atay, bu sorunlarla birlikte çözüm önerilerini sunmayı hazır olduklarını söyledi.
Aydın"da 13 Aralık 2010 tarihinde başlayan Aile Hekimliği uygulamasına bazı sıkıntıların yaşandığını ifade eden Atay, uygulamanın ilk ayının geride kaldığını belirterek “Aydın ili Aile Hekimliğine en son geçmesine rağmen yeterli hazırlık yapılmamış, altyapı yetersizliği giderilememiştir. Her ilde hatta aynı il içerisinde farklı uygulamalar olması düşündürücüdür. Birçok vatandaşımız Aile Hekimini hala öğrenememiştir. Etkin tanıtım yapılamamıştır. Aile Hekimlerin ve Aile sağlığı elemanlarının iş yoğunluğu artmıştır. Bürokratik işler fazlalaştı. Aile Hekimleri artık işletmecilik öğrenecekler, beyanname verme, stopaj verme, personel çalıştırma hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Aile Hekimliğinde Aile Hekimliği sisteminde olmayan hekim ve sağlık çalışanları için toplum sağlığı merkezleri oluşturulmamıştır. Aşılama ve koruyucu sağlık hizmetlerinin aksayacağı endişesi içerisindeyiz. Belirsizlik ve gelecek kaygısı hakimdir” dedi.
Bu konuda Sağlık Müdürlüğüne Düşen Görev"in Aile Hekimleri, Aile Sağlığı elemanları, Toplum Sağlığında görevli hekim ve sağlık çalışanlarıyla birlikte toplantı yapmak olduğunu ifade eden Atay, “Gerek hekim gerekse sağlık personelin geçici görevlendirmeleri isteğe, hakkaniyete, liyakate göre değil seçiciliğe göre yapılmıştır. Seçilme kriterinde belirli sendika üyeliği esas tutulmaktadır. Sayın Valinin, yapılan tüm atamalardan haberi olduğunu düşünüyoruz. Bizler aydınlanmak istiyoruz. Toplum Sağlığı Merkezlerinde bulunan 1600 personelin görevlendirilmesinin tespiti, sorunların çözümüne katkı sunmak için, Sayın Vali, tüm tarafları bir araya getirmelidir. Yasa ve yönetmeliklerin farklı uygulanması diğer illerde olmayan uygulamaların ilimizde olması, sağlık çalışanlarının kaygılarını arttırmakta bunun giderilmesi zorunludur. Aile düzenine yansıyacak olumsuzlukların telafisi zor olur” diye konuştu.