Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Veysel Uyar"ın, 13 ve 5 yaşındaki iki çocuğunu sigortalattığı iddiasını doğruladı. Bakan, soruşturmanın sürdüğünü belirtti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Veysel Uyar"ın çocuklarını sigortalı gösterdiğinin tespit edildiğini, konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.
Çelik, geçen eylül ayında Star televizyonunda yayımlanan haberde yer alan, SGK Başkan Yardımcısı Uyar"ın 13 ve 5 yaşındaki iki çocuğunu, emeklilik yaşını yükselten Sosyal Güvenlik Reformu"nun ardından sigortalattığı iddiasını doğruladı.
CHP Afyon Milletvekili Halil Ünlütepe"nin soru önergesini yanıtlayan Çelik, “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu"ndan önce Sosyal Güvenlik Kurumu üst yönetimi kurum başkanı ve başkan yardımcılarıyla ilgili olarak yapılan kayıt incelemesinde, Başkan Yardımcısı Uyar"ın çocuklarının sigortalı gösterildiği tespit edilmiş olup konuyla ilgili açılan soruşturma devam etmektedir” dedi.
Çelik, kanunun yaşla ilgili maddesinin yürürlüğe girmesinden önce sigortalı gösterilen çocuklara ait bildirimlerin herhangi bir ayrıma tabi tutulmaksızın incelendiğini kaydetti. Çelik, çocuk sigortalı bildirimlerinin incelenmesinin de herhangi bir şekilde engellenmediğini belirtti.

Takip ediliyor
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu"nun, 2075 yılına kadar olan projeksiyonlar esas alınarak emeklilikte önemli değişiklikler içerdiğini ifade eden Çelik, şöyle devam etti:
“Sağlık sigortası alanında, tüm nüfusu içine alan Genel Sağlık Sigortası bu yasayla getirilmiş ve hayata geçirilmiştir.
Bu bakımdan 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, ülkemizin geleceği açısından önemli bir reformdur. Sosyal Güvenlik Kurumu"nun hizmetleri herkese eşit, adil, şeffaf bir şekilde yürütülmektedir. Yasa ve usullere uygun olmayan iş ve işlemler hassasiyetle takip edilmektedir.”