ESKİŞEHİR'de 6 yaşındaki Onur Aydoğdu'nun burnuna kaçan oyuncak araba parçasıyla 2 yıl boyunca yaşamını sürdürdüğü ortaya çıktı. Oyuncak parçasını operasyonla çıkaran Opr. Dr. Fatih Gören, “2 santimetrelik oyuncak parçası geniz eti sayesinde nefes borusuna kaçmamış ve çocuk ölümden kurtulmuş” dedi.
Eskişehir'de oturan Yıldırım Aydoğdu ile Nurgül Aydoğdu, 2 yıldan bu yana burnundan rahatsız olan oğulları Onur Aydoğdu'yu Özel Sakarya Hastanesi'ne götürdü. Kulak burun ve boğaz hastalıkları uzmanı Opr. Dr. Fatih Gören, muayene ettiği Onur'un geniz eti arasına sıkışmış yabancı bir cisim olduğunu belirledi. Yapılan operasyonla 2 santimetre büyüklüğündeki oyuncak araba parçası çıkartıldı.
Opr. Dr. Fatih Gören, anne ve babasının muayene için getirdikleri 6 yaşındaki çocuğun sol burun deliğinin arka kısmında 2 santimlik bir yabancı cisim ile büyük bir geniz etinin olduğunu söyledi. Yaptıkları operasyonla hem oyuncak parçasını aldıklarını hem de çocuğu geniz eti rahıtsızlığından kurtardıklarını belirten Opr. Dr. Gören şunları kaydetti:
“Hastamız kliniğimize başvurunca rutin muayenemizi ve fiber optik endoskopi ile bu şikayetlere yol açacak şikayetleri taradık. Hastanın sol burun deliğinde, arka kısımda yaklaşık 2 santimlik yabancı cisim ve arkasında çok büyük bir geniz eti vardı. Bu geniz eti sayesinde yabancı cismin genizden nefes borusuna kaçması engellenmiş, cisim burada sıkışıp kalmış. Endoskopik yöntemle yabancı cisim çıkarıldı, tahrip ettiği bölgeler onarıldı ve geniz eti operasyonu da yapılarak çocuğun bundan rahat nefes alması sağlandı. Burundaki yabancı cisimler nefes borusun kaçarken yutma refleksi devre dışı olduğu için direkt solunum yolunu tıkayabilir. Hastamızdaki cisimin 2 yıla yakın süre içinde solunum yoluna kaçmaması büyük bir geniz eti sayesinde olmuş. Geniz eti sayasinde cisim nefes borusuna kaçmamış ve çocuk ölümden kurtulmuş.”
Anne Nurgül Aydoğdu, oğlu Onur'un 4 yaşından buyana burnundan rahatsız olduğunu belirterek, “Oğlumu defalarca doktorlara götürdük. Doktorlar burnunun tıkanmış olduğunu söyleyerek temizleme işlemini yapıp bizi gönderiyordu. Son olarak geldiğimiz hastanede doktor detaylı bir muayene yaptı ve oğlumun burnunda yabancı bir cisim olduğunu belirledi” dedi.