AYDINPOST ÖZEL-Atatürk Devlet Hastanesinde saat 20.45 sularında acil servis çalışanlarına bıçak ve sopa ile saldırıda bulunuldu.
Güvenlik kameralarına takılan saldırı anından sonra Türk Sağlık Sendikası Aydın Şube Başkanı Tahir Koç açıklama yaparak yapılanları kınadıklarını ifade etti.
Koç, “Hastanelerimizin acil servislerinde bu tür darp olayları zaman zaman olmakta ve arkadaşlarımız darp edilmektedirler. Şu an görüntüleri de mevcut olan saldırıda hastanenin özel güvenlik görevlileri darp edilmiş, sağlık çalışanlarının görevlerini yapmaları engellenmiş hasta ve yakınları mağdur olmuş korku ve paniğe neden olmuştur.Eli bıçaklı ve sopalı şehir eşkıyalarına her hangi bir işlem yapılmaması halinde bu tür olayların devamı gelecektir. Buna benzer olayların, hastanelerimizde yaşanması olağan hale gelmiştir.Bu tür eylemlerde bulunan şahıslara her hangi bir cezai müeyyide de uygulanmadığından örnek teşkil etmiş ve kim ne yaptıysa yanına kar kalmıştır” dedi.


Tahir Koç ayrıca, “Buradan başta sayın valimiz olmak üzere tüm ilgili ve yetkililere , Türk Sağlık Sendikası olarak, bütün sağlık çalışanları adına seslenmek istiyoruz.Sağlık çalışanlarının psikolojisi bozuk halde her an saldırıya uğramak korku ve endişesi içinde görev yapmaları ne kadar sağlıklı ve verimli olabilir? Bu duruma şahit olan hasta ve yakınları ve çocuklar korku ve panik yaşamışlardır.Bir an önce gerekli emniyet tedbirlerinin alınarak hem sağlık çalışanlarının hem de hastaneye müracaat eden vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanmalıdır” diye konuştu.