Yılık 800 bin TL’ye oynayan 28 yaşındaki oyuncu gelecek yıl bitecek olan kontratını uzatmak için Burak Yılmaz’ın maaşına yapılan 3 kat zammın kendisine de yapılmasını isteyince görüşmeler tıkandı
 
ÜLKEMİZİ Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden ve 3. ön eleme turu ilk maçında Benfica’ya deplasmanda 2-0 mağlup olan Trabzon’da Engin Baytar’la sözleşme uzatılamamasının nedeni belli oldu. Geçtiğimiz günlerde kontratını uzatan Burak Yılmaz ile aynı anda bordo-mavili yöneticilerle masaya oturan 28 yaşındaki oyuncu, Trabzonlu yetkililerden gelen maaşına %15-20 oranında zam yapalım teklifine “Bu yıl kazandığım paranın 3 katını istiyorum” şeklinde yanıt verince yöneticiler Burak’ın mukavelesini yaklaşık 3 katı zamla (Burak Yılmaz bundan önce 650 bin TL’ye oynuyordu, yeni sözleşmesine göre 1.8 milyon TL kazanacak) 3 yıl uzatmak için el sıkıştı, Engin’e ise talebini karşılayamayacaklarını bildirdiler.
 
GÜNEŞ’LE DE SORUNLU!
 
BORDO-MAVİLİ yetkililer 28 yaşındaki oyuncuya %15-20 zamlı tekliflerini birkaç kez daha yinelediler ancak 28 yaşındaki oyuncudan gelen olumsuz cevapla görüşmeler tıkandı. Trabzonlu yöneticiler yakın bir zamanda Engin ile tekrar biraraya gelerek son tekliflerini yineleyecek ve bu sezon daha çok süre alması halinde kontratında tekrar iyileştirme yapacaklarını bildirecekler.
 
AYRICA 28 yaşındaki orta sahanın teknik direktör Şenol Güneş’le de arası pek iyi değil. Antrenörüyle sorun yaşayan ve önceki günkü çalışmada takımdan ayrı olarak yardımcı antrenör Mehmet Kulaksızoğlu ile çalışan Baytar hakkında henüz kararını vermeyen Şenol Güneş’in daha önce birkaç kez affettiği oyuncuyla ilgili bu kez radikal bir karar alması bekleniyor.