Almanya'nın Osterbrücken kentinde yaşayan 18 yaşındaki Julian Sehmer, gece saat 01.00'de Peugeot marka arabasyıla, kız arkadaşından eve dönüyordu. Julian eve bir kilometre kala otomobilin hakimiyetini kaybederek yoldan ormana daldı ve büyük bir hızla ağaca çarptı. Araba paramparça olurken, 18 yaşındaki genç cep telefonuyla abisini aramayı başardı.

Abisine ilk sözleri şunlar oldu: "Birazdan bayılabirim. Evin bir kilometre uzağında kaza yaptım. Araba ormanın içine uçtu, yoldan görmek imkansız" dedi.

Babasıyla hemen yola çıkan 24 yaşındaki abi, kardeşini baygın halde buldu ama genç adamın sadece bir kolu ile ayakğındaki serçeparmağı kırılmıştı.

Hastanede 18 yaşındaki oğluyla poz veren baba Ullrich Sehmer, "Oğlumu melekler korudu. Bu bize en güzel Noel hediyesi oldu" şeklinde konuştu.

DÜNYADAN KISA KISA...

GİNE'DE DARBE KONSEYİ
Gine'de Devlet Başkanı Lansana Conte'nin ölümünün hemen ardından hükümetin feshedildiğini açıklayan darbeciler, 26 asker ve 6 sivilden oluşan “darbe konseyi” kurulduğunu açıkladı. Yüzbaşı Musa Dadis Camara, devlet radyo ve televizyonundaki konuşmasında, “Demokrasi ve kalkınma için ulusal konseyin üyelerinin isim listesini sizlere takdim ediyoruz. Bu konsey, bir general, 9 albay ve yarbay ile 6 sivil, toplam 32 kişiden oluşmaktadır” dedi. Yüzbaşı, konseyin idaresi konusunda ise bilgi vermedi.

ŞİMDİ DE TATLI SU KORSANLARI TÜREDİ
Hint Okyanusu'nda Somalili deniz korsanlarının bölgeden geçen yabancı bandıralı gemilere yönelik silahlı soygunların benzerleri Avrupa'nın merkezinde, Tuna Nehri'nde de yaşanıyor. Tuna'da Sırp nehir korsanları, yabancı bandıralı gemileri silah tehdidiyle soyuyor. Soygunların Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ın yakınındaki Smederovo bölgesinde yoğunluk kazanması dikkati çekiyor.

KOSOVA'DA TÜRKLER TÜRKÇE KİMLİK İSTİYOR
Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Prizren Şube Meclisi, Kosova Cumhuriyeti kimliklerinin Türkçe de verilmesini istedi. Şube Başkanı Orhan Lopar'ın başkanlığında yeni kimlik belgelerinin ele alındığı toplantıda, KDTP Genel Başkanı ve milletvekili Mahir Yağcılar, milletvekilleri Müfera Şinik ve Enis Kervan ile birlikte, yeni kimlik belgeleri hakkında bilgi verdi. Bağımsızlığını 17 Şubat 2008'de ilan eden Kosova'nın Dil Yasası gereği, Prizren ve Mamuşa belediyelerinde Arnavutça ve Sırpçanın yanı sıra Türkçeye de resmiyet tanındı.

"GİZLİ NOEL BABALAR" 11 BİN DOLAR DAĞITTI
ABD'nin Detroit kentinde iki "gizli noel baba" orta direk ailelerin yaşadığı bir bölgede toplam 11 bin dolar dağıttı. Yerel basının haberine göre, Detroit'te yaşayan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen evli çift, ekonomik krizden etkilenen insanların mutlu bir Noel geçirmesi için sokakta, otobüs duraklarında, dükkanlarda ve çamaşırhanelerde insanlara 100 dolarlık banknot hediye etti