Urfa"nın Ceylanpınar ilçesinde çobanlık yapan 44 yaşındaki Hasan Yıldırım, işleri bozulunca daha iyi bir iş bulabilmek umuduyla 3 ay önce kendi imkanlarıyla Konya"ya geldi. Burada iş bulamayan ve Konya Valiliğinden yardım isteyen Yıldırım, aldığı yardım ile 2 yıl önce evlendirdiği kızının yanına yerleşmek için Afyon"un Sandıklı ilçesine bağlı bir köye geldi. Köy halkının köyde yabancı istememesi üzerine burada barınamayan Yıldırım, 5 aylık eşi Fatma (38) ile çocukları Kader (15), Çilem (13), Behiye (11), Sümeyye (9), Dertlim (7), Zalim Devran (6) ve Batuhan Poyraz (4) günlerce Afyon"daki bir sokakta yatıp kalktı.
İş ve çocuklarının ihtiyaçları için Afyon Valiliği"nden yardım talebinde bulunan Yıldırım, valilik ve çevredeki vatandaşların yardımıyla ihtiyaçlarını giderdi. Aramalarına rağmen Afyon"da da iş bulamayan Yıldırım, iş umuduyla çiftliklerin bulunduğu İzmir veya Aydın illerine gidebilmek için yeniden valiliğin kapısını çaldı. Afyon Valiliğinin temin ettiği kamyonla yola çıkan 9 kişilik aile, kamyoncu tarafından önceki gün sabaha karşı "İzmir"e geldik" denilerek Aydın-Denizli karayolunun kenarındaki boş bir arsaya terk edildi.

HAMİLE KADIN VE ÇOCULARININ TEDAVİLERİ YAPILDI
Gün ağarınca kendilerini boş bir arsada bulan Yıldırım ailesinin yardımına ilk olarak bölgede faaliyette bulunan bir restoran yetkilileri koştu. Soğuktan üşümüş ve perişan durumdaki aileye sıcak çay ve yiyecek yardımı yapan yetkililer, durumu İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Ailenin kötü şartlar altında yaşadığı yere gelen sağlık ekipleri hamile kadın ve çocuklarını araçla Aydın Devlet Hastanesine getirdi. Burada başta 5 aylık hamile olan Fatma Yıldırım olmak üzere daha önceden zatürree tedavisi gördükleri anlaşılan minik Sümeyye ve Dertlim"in tedavileri yapılırken; ailenin diğer bireyleri de sağlık kontrolünden geçirildi.

AÇIK ALANDA YAŞAM MÜCADELESİ
Hastanedeki işlemlerinin ardından yeniden yaşadıkları yere dönen Yıldırım ailesinin fertleri, boş arsaya yerleştirdikleri çekyatlarının üzerinde günlük ihtiyaçlarını giderebilmek için mücadele vermeye başladı. Yemeklerini ve diğer ihtiyaçlarını yoğun bir trafiğin yaşandığı yol kenarında gideren aile bireyleri, eşyalarının bir bölümü de yağmurdan etkilenmeleri için naylon ile korumaya çalıştı. Geceleri de soğuk ve yağmura rağmen açık alanda çekyatların üzerinde uyuyan ailenin küçük çocukları, çevredekilerin verdiği birkaç parça odun ile yakılan sobanın etrafından ısınmaya çalıştı.
Şanlıurfa"dan geldiklerini ve 4 gündür Aydın"da boş bir arazide yatıp kalktıklarını ifade eden anne Fatma Yıldırım, “Memleketten Afyon"da evli olan kızımın yanına yerleşmek için ayrıldık. Kızımın yaşadığı köy gittik ama o köydekilerin köyde yabancı istemediklerini söyleyince ayrılmak zorunda kaldık. Afyon Valiliğinin İzmir veya Aydın"a gitmek için yardım istedik. Valiliğin bize tahsis ettiği araçla buraya geldik. Kamyoncu bizi yol kenarında indirip kayboldu. 4 gündür yağmurun altına su birikintisinin içinde yaşıyoruz. Çocuklarımın barınabileceği sıcak bir yuva ve eşime de iş istiyoruz” dedi.
Ailesiyle birlikte yaklaşık 3 aydır sokaklarda yaşam mücadelesi verdiklerini kaydeden baba Hasan Yıldırım, çocuk çocuğunun rızkını kazanmak için mücadele verdiğini belirtti. Urfa"nın Ceylanpınar ilçesinden iş umuduyla ilk önce Konya"ya gittiklerini hatırlatan Yıldırım, Konya Valiliğinin kendilerine yardımcı olduğunu beyan etti. Konya"da iş bulamayınca valiliğin yardımıyla 2 yıl önce evlendikleri kızı Hasret"in yaşadığı Afyon"un Sandıklı ilçesine bağlı köye geldiklerini açıklayan Yıldırım, “Afyon"da da buradaki gibi bir yol kenarında bir sokakta yatıp kalktık. Yardım için Afyon Valiliğine müracaat ettim. Vali Bey, Afyon"da iş bulmamın zor olacağını söyleyerek, bize 200 TL verip trenle göndermek istedi. Afyon Valimize mesleğimin çobanlık olduğunu, bu nedenle bizi çiftliklerin bulunduğu İzmir veya Aydın"a göndermesini istedim. Ben "Tren eskisi gibi eşya götürmüyor" deyince Vali Bey bize bir kamyon ayarladı” diye konuştu.

KAMYONCU KANDIRDI
Afyon Valiliğinin kendilerine tahsis ettiği kamyonla önceki gün gece yola çıktıklarını anımsatan Yıldırım, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ben valiliğin kamyoncuya 200 TL verdiğini sanıyordum meğerse 700 TL almış. Kamyoncu bizi kandırdı. "Size Aydın"da iş bulurum, Denizli"de iş bulurum" diye vaatlerde bulundu. Hem valiliğin verdiği parayı aldı hem de bizi sabaha karşı Aydın"da bu yol kenarına indirip kaçtı. 3-4 gündür de Aydın"da yol kenarında yaşamaya çalıyoruz. Eşim hamile ve çocuklarım kaç gündür perişan oldular. Eşyalarımız yağmurun altında harap olup gitti. Çocuklarımdan 2"si zatürree, ben de iki kez kalp krizi geçirdim. Şimdi de hastaneye geldik çocuklarımın sağlık kontrolü yapılıyor. Yaşadığımız bu sıkıntılar nedeniyle çocuklarımda okullarına gidemiyor. Hayırseverlerden çalışıp çocuklarıma bakabileceğim bir iş istiyorum” -iha