Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu söze "Beni sakin dinleyin" diyerek başladı ve hükümete mesaj yolladı: İstanbul hükümeti psikolojisinden kurtulun, en son tatil yapacak yer TBMM'dir. Kılıçdaroğlu MHP'ye 'anamuhalefete muhalefet eden muhalefet partisi' diyerek yüklendi.

Meclis'i olağanüstü toplantıya çağıran CHP'nin Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşma yaptı.

"Beni sakin dinlemenizi istiyorum" diyerek söze başlayan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün tarihi sorumluluğu yeniden yüklenmiş. İç ve dış güvenlik ciddi tehditler altındayken, en son tatil yapması gereken yer TBMM'dir. En son kapıları kapatması gereken yer TBMM'dir. Meclis'i kapalı tutmak halkın iradesine saygısızlıktır. TBMM yan gelip yatanların olduğu yer değildir. Bu toplantı çağrısını demokrasisi normal işleyen bir ülkede iktidar partisi yapar. Korktukları için CHP, Meclis'i toplantıya çağırdı. İktidar partisinin TBMM'yi bilgilendirmesi esastır.

Ülkeyi bataklığa sürükleyen bir ortamda konuşması gereken tek yer TBMM'dir. Burası Ankara, Ankara TBMM demektir. İstanbul hükümeti psikolojisinden kurtulun. Korkmayın, cesur olun. Türkiye'nin sorunlarına sahip çıkın. Ülkeyi 3-5 kişinin marjinalliğinden kurtarmak için TBMM'ye gelin. TBMM'yi toplantıya çağırmak 'Fuzuli bir iştir' diye değerlendirmek millet iradesine saygısızlıktır.

TBMM'yi toplamayı terör örgütü propagandası olarak gören zihniyeti milletin vicdanına havale ediyorum. Üç çeşit parti var Türkiye'de. Anamuhalefet partisi, anamuhalefete muhalefet eden iktidar partisi, anamuhalefete muhalefet eden muhalefet partisi.

İktidar yanaşmalığı yapılarak iktidar olunmaz. Bizim eleştireceğimiz parti iktidar partisidir. Biz iktidar olmak istiyoruz. Muhalefet partileriyle ilgili konuştuğum zaman ne kadar nazik bir dil kullandığımı herkes kabul eder. Benim görevim bu ülkede kardeşlik ve barış iklimini yeniden yaratmaktır. Hiçkimse unutmasın. CHP olduğu sürece Türk vatanı hiçbir zaman bir başka gücün kuşatması altında olmayacaktır. CHP sağduyunun sesidir. TBMM dışında hiçbir gücün müracaat makamı olarak kabul edilmesini benimsemeyeceğiz. Oslo benzeri planlarınıza asla alet olmayacağız. Meşru zeminimiz TBMM'dir."

KAÇIRILMA EYLEMİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ

CHP'li Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasına değinen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Hüseyin Aygün insan hak ve özgürlükleri konusunda çalışma yapan bir arkadaşımızdı. Kaçırılma eylemini şiddetle kınıyoruz. Bu Hüseyin Aygün'e yöneltilmiş bir saldırı değil, CHP'nin kurumsal kimliğine, parlamenter sisteme, TBMM'ye, demokrasi ve insan haklarına yönelik bir saldırıdır. Halkın oylarıyla seçildi, silahsızdı, korumasızdı. Herkesin bu olayın şiddetle kınaması gerektiğine inanıyorum. Bütün yurttaşlarımın şiddetle kınamasından huzurluyum. Tasada artık beraberiz. Hal böyleyken arkadaşımızın kaçırılışına 'oh olsun' diye gülüyorlar. Bunlar insan bile olamazlar.

TERÖRÜ ANCAK CHP ÇÖZER

Karayolunda sen güvenliği sağlamak zorunda değil misin? Hani her metrekareden sen sorumluydun? Akıl alacak iş değildir. Arkadaşlarımız Şemdinli, Hakkari'ye gittiler. Biz koruma istemiyoruz, gittiğimiz her yer Türkiye Cumhuriyeti topraklarıdır. Eşkıya varsa şu soruyu soracağız: Devlet nerede, hükümet nerede? Hiçkimse kaygıya kapılmasın, bu olay teröre bakış açımızı değiştirecek değildir. İnadına demokrasi diyeceğiz. Asla kine sapmayacağız, öfkeye yenik düşmeyeceğiz. Terörü ancak CHP çözer. Çünkü biz dışarının telkinleriyle politika oluşturan bir parti değiliz. Türkiye'yi sıfır terörden devralıp terör bataklığına sokan partiyi milletin vicdanına havale ediyorum. Türkiye çaresiz değildir, aciz değildir. Adresi de vardır, CHP'dir.

SAYIN BAŞBAKAN 'UCUBELERİNİ' SUSTUR

Sayın Başbakan'a bir çağrım var. Şehitlerimizi küçümseyen, vekilimize "oh olsun" diyen ucubelerini susturmasını istiyorum.

SURİYE'YE SİLAHI TÜRKİYE VERİYOR

Konuşmasında Suriye konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, Başbakan'a "Senin izlediğin Suriye politikasından kim kârlı çıkıyor?" diye seslendi. Suriye politikasında Türkiye'nin kaybettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Blöfle dış politika olmaz. Taşeronluk size özgü, böyle bir politika yoktur. Suriye demek Libya demek değildir. Eğer Ortadoğu'da dış politikayı mezhepsel bazda alırsanız, kendinizi bir süre sonra o bataklığın içinde bulursunuz. Geldiğimiz nokta budur. Suriye'de Müslümanlar birbirlerini katlediyor, silahı kim veriyor, Türkiye veriyor. Başbakan Hatay'a gitsin, insan tipinin nasıl değiştiğini görsün. İnsanlarda gelecek endişesi var. Sizin izlediğiniz politikanın meyveleri bunlar Sayın Başbakan" dedi.