Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, Suriye'den Türkiye'ye gelenlerin sayısının 50 bini bulduğunu açıkladı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ak Parti Kırıkkale İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada son valililer kararnamesine değinen Atalay, "Her yaz geniş kapsamlı mülki idare rotasyonu olur. Bu hem valilerde, vali yardımcıları ve kaymakamlarda, şu günlerde de vali kararnamesi çıktı. 500 kişiyi kapsayan kararname çıktı. Tabi Kırıkkale valisi çalışkan ve gayretli bir valimizdi. Çalışmalarıyla ilgili bir olumsuz sözümüz olmamıştır. Bu bir rotasyon yer değiştirmedir. Bu kararnamede dikkat edilirse ortada ve batıda görev yapanlar biraz doğuya, güney doğuya kaydırılıyor" diye konuştu.

"OPERASYONLAR SÜRÜYOR"

Başbakan Yardımcısı Atalay, PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğünü de belirterek, "Arkadaşlar bir yerlerde önemli bir şey olursa Silahlı Kuvvetlerimiz orada operasyon yapıyor. O bölgede o manada tespitler var. Verimli şekilde devam ediyor. Genel olarak söyleyeceğim bu benim. Daha detaylı açıklamayı Başbakanımız yapar" dedi.

"BAZI ŞEYLER BÜYÜTÜLÜYOR"

Suriye ile ilgili olarak açıklamalarda yapan Atalay, şunları söyledi:

"Türkiye de bazı şeyler büyütülüyor. Biraz da hükümetimize, eleştiri manasında onu kullanıyorlar. Orada büyütecek bir şey yok. Türkiye büyük bir devlet kendi sınırında bir olay oluyor. Suriye sınırında olay var. Suriye'de şu anda büyük bir şey var, kargaşa var. Yani bu kargaşanın içinde mevzi bazı şeyler olabilir. Öyle 'Kuzey Suriye', deyimi de zaten kullanılacak bir deyim değil, 'Suriye'nin Kuzeyi' demek lazım. Boşluk bulunan yerlerde mevzi olarak o tür bazı görüntüler oluyor ama Suriye'de inşallah bu olaylar bittiğinde orada sistem düzen kurulduğunda o görüntülerin hiç birisi olmayacaktır. Şu an önemli olan Suriye'deki devam eden büyük olay yani orada bazı PKK yandaşlarının falan bu tür gösterileri falan çok küçük yerler, yerleşim yerleri öyle kayda değer çok büyütülecek şeyler değil. Düzen sağlandığında onların hepsi yok olur. Öyle görüyoruz ve tabi Türkiye olarak genede çok yakından hassasiyetle takip ediyoruz. Ne olup bitiyor sınırlarımızda. Orada Suriye sınırında esas düzende durulması gereken büyük bir şiddet var. Şu anda çok fazla ölüm var."

Atalay, son iki günde Türkiye'ye geçen Suriyeli sayısının bin 200 olduğunu ve toplam olarak bugüne kadar bu sayının 50 bini bulduğunu belirterek, "Suriyeli göçmen yani büyük bir nüfusu barındırıyoruz. Bizim için o boyutu önem taşıyor" dedi. (DHA)