AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''MHP durmadan konuşuyor. Ama benim milletim Bahçeli'ye 5 yıl görev verdi. Ne yaptı? 3.5 yıl kalamadı. (Ben bu işi yapamıyorum. Allahaısmarladık) dedi, çekildi gitti. Bunlar devlet yönetemez'' dedi.
Erdoğan, partisinin Kayseri mitinginde yaptığı konuşmada, ''Krizlerin girdabında inim inim inleyen bütün dünya ve bu ülkeyi sizlerle el ele vererek 90'lı yılların krizlerinden 2000'li yılların krizlerinden nereye getirdiğimizi görüyorsunuz. Gecemizi gündüzümüze katarak buralara geldi'' diye konuştu.

Göreve geldiklerinde Türkiye'nin Gayri Safi Yurt İçi Hasılası'nın 230 milyar dolar olduğunu hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

''Medya bunu da dürüst yaz. 79 senede 230 milyar dolar olan bu rakamı 2008 sonu itibariyle 750 milyar dolara getirdik. 6.5 senede bunun üzerine 520 milyar dolar ilave ettik. Nereden nereye. Biz buyuz. Göreve geldiğimizde Türkiye'nin kamu net borç stoku yüzde 64'tü. Yüz liralık gelirin 64'ü borçtu. Şimdi, 100'ün 25'i borç. Devlet 100 liraya 63 lira faiz ödüyordu. Sevgili Kayserili kardeşim, siz bu hesapları iyi bilirsiniz. Merkez Bankası'nın gecelik faizi yüzde 11.5'e düştü. Normal bankalar 13-14'e düştü. 63 nere, 13-14 nere. Bana kalkıp Sayın Baykal işsizlik önleme dersi veriyor. Sen önce bunları öğren bunları. İşverenleri sesleniyoruz. Sakın işçi çıkarma. 8 saat değil, 4 saati sen hallet, biz diğer 4 saatin parasını ödeyelim. 3 aydı, bunu 6 aya çıkardık. Bankalara 2 milyar dolarlık desteği Merkez Bankamız verdi. Cansuyu adı altında KOBİ'lere 1 milyar dolar verdik. Yeter ki işveren işçisini dışarı bırakmasın.''

Göreve geldiklerinde yüzde 30 olan enflasyonun şimdi 9.5 olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

''MHP durmadan konuşuyor. Sayın Bahçeli, söylediğim rakamlar senin döneminin rakamları. Ama benim milletim Bahçeli'ye 5 yıl görev verdi. Ne yaptı? 3.5 yıl kalamadı. (Ben bu işi yapamıyorum. Allahaısmarladık) dedi, çekildi gitti. Bunlar devlet yönetemez. Halkım bunlara görev verdi zaten, yönetemediler. Sayın Bahçeli'nin iktidar olduğu dönemde, 30 milyar dolar IMF'den borç aldılar. Şimdi çıkmış diyor ki (IMF'ye karşıyız). Sayın Bahçeli 30 milyar dolar borç aldın. AK Parti iktidarına ne kadar borç devrettiniz? 23.5 milyar dolar borçla devrettiler. Şimdi bizim IMF'ye borcumuz 8 milyar dolar. Nereden nereye. Siz borçlandınız, biz ödüyoruz. İnsaf. Ama kalkıp maalesef yalan yanlış beyanlarda bulunuyor. Halkımı aldatacaklarını zannediyorlar. ''

Yola çıkarken ''tüyü bitmemiş yetimin hakkınını yemeyecek ve yedirtmeyeceğiz'' dediklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bugün bu adımları attığımız için rahatsız olan bazı çevreler var ki Sayın Baykal da onların avukatlığını yapıyor. Bu avukatlığı yapabilmek için de bizi nasıl bastıracak? Eline almış dosyalar, kırtasiyecide dosya bol, o dosyalarla kapı kapı dolaşıyor, meydan meydan dolaşıyor. Onun da gerçeği çıkacak ortaya. Bizi onlarla tehdit edemez. İspat, ispat. Türkiye hukuk devletidir. Eğer varsa, bir şey biliyorsan, meydanda dolaşma yargıya götür. Dürüst ol, dürüst. Bu işin makamı yargıdır, savcılıktır. Gidersin dosyayı oraya teslim edersin, orası bunu takip eder. AK Parti'nin bütün dosyaları ak, ak, ak.

Anayasa Mahkemesi, Hazine'nin yaptığı yardımları usulsüz bir şekilde harcadı diye, orada yolsuzluk yaptı diye Cumhuriyet Halk Partisi'ni yaklaşık 1 trilyonluk cezaya mahkum etmedi mi? Etti. Bu parayı da senden almadı mı? Aldı. Daha sen partinin kasasını yönetemiyorsun, Türkiye'yi nasıl yöneteceksin? Sen önce partinin kasasını yönetmeyi öğren, ondan sonra gel Türkiye'de yönetime talip ol. Zannediyorlar ki akılları bulandıracağız? Bulandıramazsın, benim milletim uyanıktır. Benim milletim bu noktada kimin doğru konuştuğunu, kimin doğru konuşmadığını biliyor.''

Başbakan Erdoğan, düzenlenen mitingde yaptığı konuşmanın ardından sonra raylı sistem aracıyla Atatürk Spor Kompleksi'ne geldi.

Burada yapımı tamamlanan ve hayırseverler tarafından yaptırıldığı bildirilen 20 okul ile 6 spor tesisinin toplucu açılışını yapan Erdoğan, daha önce Kayseri'ye 2 ilköğretim okulu yaptıran Ahmet İnci ile birlikte yeni okul yapımı için protokol imzaladı.