Koyu sohbetin içeriği merak konusu olurken, Başbakan Erdoğan Türkiye'ye gelişinde fotoğrafın perde arkası ilgili şu şöyle konuştu:
ABD Başkanı Barack Obama'yla gerek Irak, Suriye gerek Ortadoğu'daki gelişmeler, Türkiye Ermenistan ilişkileriyle ilgili atmakta olduğumuz adımlar, bütün bunları o 15 dakika içerisinde görüşme imkanımız oldu. Tabii bölgeye yönelik olarak da Afganistan'daki gelişmeleri değerlendirme fırsatımız oldu.


İsrail'in fosfor bombaları neden masaya gelmedi

Başbakan Erdoğan, nükleer silahsızlanma ve bu konuda İran'a yöneltilen tepkileri de, "Nasihat verme noktasında olanlar adım atmalı. Onlar atmazsa başkalarından isteme hakları yok” şeklinde değerlendirdi. Erdoğan, "Bu konuda konuşan ülkelerin hepsinde nükleer silah var; örneğin İsrail. İsrail Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'na üye değil ama İran üye. Gazze'de fosforlu bomba kullanıldı. 1400 kişi öldü ama bunlar hiç masaya gelmiyor. Aynı şekilde hazırlanmış raporlar da gündeme gelmiyor. Sorumluluk mevkiindeki insanlar olarak bu durumdan rahatsız oluyoruz” diye konuştu./yeni şafak