Bulgaristan Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Siemon Djankov, Türkiye sınırına tel örgü örülmeyeceğini bildirdi.

Türkiye'de iki gündür çeşitli temaslarda bulunan Bulgaristan Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Djankov ile Kültür Bakanı Vezhdi Rashidov, ülkesine dönerken Edirne'de alışveriş yaptı, çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Edirne'de Villa Restoran'da öğle yemeği yiyen Djankov ile Rashidov daha sonra Saraçlar Caddesi'nde bir süre yürüdü. Alışveriş de yapan Djankov ile Rashidov, baklava satın aldı.
Edirne'deki Sveti Konstantin ve Elena Kilisesi ile Sweti George Kilisesini de gezen Djankov, Sveti Kostantin ve Elena Kilisesi bahçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bulgar vatandaşlarının sorunlarını çözmek amacıyla iki gündür Türkiye'de çeşitli temaslarda bulunduklarını belirten Djankov, Bulgaristan'daki şap hastalığı ile ilgili problemlerin çözüldüğünü söyledi. ''Şap hastalığı görülen köylerde bulunan hayvanlara karşılık köylülere para verdiklerini'' ifade eden Djankov, ''Şu anda problem yok. Türkiye sınırına tel örgüsü örülmeyecek. Yok böyle bir şey. Bu konuyu gazeteciler gündeme getirdi'' dedi.

Türkiye'deki Tır kuyrukları ile ilgili de soruları yanıtlayan Djankov, ''Biz otoyolları yapıyoruz. İki yıl içinde tamamlanacak. Bu çerçevede Kapitan Andrevo Sınır Kapısı'na 6 gişe açacağız. Şu anda dediğiniz gibi problem var. Bu uzun yıllar otoyolun yapılmamasından kaynaklanıyor. Ancak dediğimiz gibi otoyol yapımına başlayacağız ve iki yılda tamamlayacağız'' diye konuştu.

Kültür Bakanı Vezhdi Rashidov da Türkiye ziyaretini tamamlarken Edirne'ye de uğradıklarını söyledi.

Saraçlar Caddesi'nde bir süre gezdiklerini ve baklava aldıklarını anlatan Rashidov, ''Baklavayı kim sevmez. Dünyada baklava sevmeyen insan var mı? Edirne'den bir iki kutu baklava aldık çocuklarımıza'' dedi.